Start ratat. Tănase a irosit un penalty, iar FCSB n-a izbutit să câștige la Botoșani

Ultima actualizare:

    Florin Tănase a irosit șansa de a înscrie din penaltyFoto: sportpictures.eu
Florin Tănase a irosit șansa de a înscrie din penaltyFoto: sportpictures.eu

Aflat la debut într-un meci oficial pe banca tehnică a echipei din Berceni, Dinu Todoran a recunoscut că formația sa a înregistrat un semieșec. Finanțatorul Gigi Becali, în schimb, a declarat că i-a cerut lui Florin Tănase să nu mai execute penalty-urile așa cum a făcut-o cu Botoșani.

Cu câțiva jucători noi în dispozitiv, dar fără Olaru și Coman, FCSB n-a izbutit să-și materializeze superioritatea în fața formației din nordul Moldovei. Și aceasta deși a beneficiat de un penalty, în minutul 61. Golgheter al ediției trecute din Liga 1, Tănase n-a izbutit să-l învingă pe  Pap, care a ghicit colțul și a respins mingea. Chestionat după meci, Todoran a acuzat tocmai ineficiența jucătorilor săi: “Este un semieşec, dar am dominat jocul. N-am fost lucizi la finalizare. Am suferit puţin, dar pe viitor o să fim mai atenţi. Tase e primul care bate penalty-uri. Tot el o să bată. E un jucător valoros, pe care ne bazăm foarte mult. E căpitanul echipei, la fotbal se întâmplă să ratezi și penalty”, a spus Todoran, care a fost completat de finanțatorul Gigi Becali, la Digi Sport: „Tănase a fost cel mai bun jucător de pe teren. I-am spus de atâtea ori lui Tănase, nu mai bate aşa 11 metri, să vezi că o să ţi le apere. Bate serios”, a spus Becali, care a respins părerea că Tănase ar simula faulturi pentru a obține lovituri de la 11 metri. Altfel, acesta a elogiat jocul lui Andrei Cordea şi a vorbit şi despre situaţia lui Florinei Coman: “Cordea nu va mai lipsi niciodată din primul 11. Florinel Coman va juca 20-30 de minute în următorul meci şi după aia va intra. Când va intra Coman o să fie altceva. Pe mine m-a dezamăgit Moruţan. Dacă vrei să fii fotbalist, pasează, pasează, pasează. Tavi Popescu, Tănase, Cordea au fost cei mai buni de pe teren”, a precizat Becali.

„Știți cum se fac schimbările”

Întrebat în legătură cu schimbările efectuate la pauză (au intrat Ovidiu Popescu, Cristea și Ondrasek în locul lui Haruț, Vucur și Oaidă), Todoran a dat un răspuns care a iscat un val de comentarii: “Ştiţi foarte bine cum se procedează la noi. N-are rost să întrebaţi de fiecare dată!”. La acest subiect, finanțatorul a răspuns sec: “Întrebaţi-l pe antrenor. De ce mă întrebaţi pe mine de schimbări? Probabil că s-au schimbat fundaşii centrali pentru că voia antrenorul să vadă cu ce pereche de fundaşi centrali joacă”. De partea cealaltă, Marius Croitoru a subliniat că pentru adversari a fost dificilă şi partida, nu doar deplasarea la Botoşani: ”Sunt fericit că am făcut un meci bun. Un punct câştigat cu sufletul. Un punct de moral care ne dă speranţă pentru viitor”, a spus Croitoru la posturile care transmit Liga 1.FC Botoșani - FCSB 0-0FC Botoşani: Pap - Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, Remacle (Edjouma, 46), Ongenda (Camara, 90) – Tîrcoveanu (Patache, 66), Kage (Sila, 46), Fili (Dragu, 84). Antrenor: Marius CroitoruFCSB: A. Vlad – V. Creţu, Haruţ (Ov. Popescu, 46), Vucur (Cristea, 46), Radunovic – Moruţan (Musi, 78), A. Creţu, Oaidă (Ondrasek, 46) – Cordea, Tănase, Oct. Popescu. Antrenor: Dinu TodoranArbitru: Sebastian ColţescuMeciul de debut în Liga 1 pentru FCSB(ultimii cinci ani)2021/2022: 0-0 cu FC Botoșani (deplasare)2020/2021: 3-0 cu Astra Giurgiu (deplasare)2019/2020: 4-3 cu Hermannstadt (acasă)2018/2019: 0-1 cu Astra Giurgiu (deplasare)2017/2018: 2-1 cu Voluntari (acasă)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net