Suntem de două ori mai valoroşi

Ultima actualizare:

    Cei mai mulţi dintre jucătorii convocaţi pentru dubla cu Lituania şi Serbia vin la lot după meciuri catastrofale la echipele lor de clubFoto: Click!
Cei mai mulţi dintre jucătorii convocaţi pentru dubla cu Lituania şi Serbia vin la lot după meciuri catastrofale la echipele lor de clubFoto: Click!

Tricolorii vor juca în această seară la Netanya, de la ora 20:00, în direct pe Pro TV, un amical cu Israel şi Cosmin Contra e decis să înceapă cu dreptul un an care speră să-l aducă mai aproape de Euro 2020. Teoretic nu ar trebui să avem emoţii, adversarii fiind mult mai slab cotaţi decât noi.

În lipsa lui Florin Andone, accidentat, cei mai scumpi români sunt portarul lui Nantes, Ciprian Tătăruşanu, şi mijlocaşul Spartei Praga, Nicolae Stanciu, ambii evaluaţi la câte patru milioane de euro fiecare. Pentru goalkeeper e un salt mare, dar pentru fostul jucător al lui Anderlecht înseamnă o devalorizare la jumătate, însă Cehia şi naţionala pot să-l readucă sus. Al treilea cel mai bine cotat tricolor din lotul deplasat la Netanya este Claudiu Keşeru, atacantul lui Ludogoreţ Razgrad, care costă conform site-ului de specialitate transfermarkt.com 3,5 milioane de euro. Răzvan Marin e evaluat la doar 2,5 milioane de euro, deşi se vorbeşte despre o ofertă pentru el de la Roma de patru ori mai mare, Constantin Budescu a crescut mult după ultimele evoluţii şi gravitează în jurul aceluiaşi preţ, iar Florin Niţă, Alexandru Chipciu şi Alexandru Băluţă sunt evaluaţi la câte două milioane de euro fiecare. Ce ajutorul celorlalţi tricolori batem pe muchie 45 de milioane de euro, o cifră nu prea mare, dar totuşi aproape dublă faţă de adversarii de azi, care nu prea au cu ce să se laude.

„Rusul” Natkho, cel mai scump de pe teren

vreii au doar cinci jucători în campionatele din vest, dintre care doi la Britghton, în Premier League, Beram Kayal şi Tomer Hemed, unul la Sparta Praga, coleg de vestiar cu Stanciu, Tal Ben Haim, un fundaş la Eintracht Frankfurt, în Bundesliga, Taleb Tawatha, şi pe Ofir Marciano, portarul scoţienilor de la Hibernian. Cel mai scump dintre israelieni este însă Bibras Natkho, mijlocaşul ruşilor de la CSKA Moscova, evaluat la 5,5 milioane de euro, peste oricare dintre tricolorii lui Cosmin Contra. Acesta este însă o excepţie, doar câţiva alţi evrei mai sărind de un milion de euro cotă de piaţă, printre care Hemed, vârful „pescăruşilor”, cotat la 2,5 milioane de euro, Ben Bitton, fundaşul lui Hapoel Beer Sheva, evaluat la 2,3 milioane de euro, şi Tal, colegul lui Stanciu de la Praga, cu 1,4 milioane de euro în dreptul lui. Rămâne de văzut dacă aceste calcule se vor concretiza şi într-o superioaritate pe teren a tricolorilor, iar Budescu şi compania se vor întoarce victorioşi din Orientul Mijlociu.

Au stat trei ore în aeroport

Delegaţia României a început cu peripeţii drumul spre Israel şi era să rămână ieri împotmolită chiar aproape de casă. Asta pentru că zborul care trebuia s-o ducă spre ţărmul estic al Mării Mediterane a fost întârziat cu trei ore din cauza condiţiilor meteo deosebit de grele de pe Aeroportul Otopeni, care au făcut imposibilă decolarea aeronavei până spre prânz. Tricolorii au ajuns însă teferi în „Ţara Sfântă”, dar au trebuit să dea repede jos gecile pentru că în loc de -1 grad Celsius au fost întâmpinaţi de 30 de grade cu plus în termometre.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net