Trădare după 12 ani de iubire. Ştefan Radu pleacă de la Lazio

Ultima actualizare:

    Ştefan Radu a câştigat Cupa Italiei cu Lazio în 2019
Ştefan Radu a câştigat Cupa Italiei cu Lazio în 2019

Din 2008 la Lazio, fotbalistul român Ştefan Radu a primit cu tristeţe vestea că trebuie să-şi caute o altă echipă.

Fundaşul român de 32 de ani şi-ar fi dorit să-şi încheie cariera la gruparea din Roma şi să continue apoi în conducerea clubului. Şefii lui Lazio l-au anunţat însă că sunt dispuşi să-l lase să plece gratis.

Ştefan Radu face parte din categoria rară a fotbaliştilor care s-au dedicat aproape întreaga carieră unei singure echipe de club. După câteva sezoane la Dinamo, el a făcut pasul către capitala Italiei, Lazio transferându-l în ianuarie 2008, iniţial sub formă de împrumut. Încă de la primele meciuri, „Cocoşul” Radu i-a impresionat pe pretenţioşii fani ai lui Lazio în special cu dăruirea sa în joc. Treptat, a devenit una dintre cele mai importante voci din vestiar, purtător al banderolei de căpitan şi, în prezent, jucătorul cu cea mai mare vechime la gruparea albicelestă. La finalul lui 2018, Ştefan Radu a semnat şi o prelungire de contract, până în vara lui 2021, astfel că nimic nu anunţa decizia şoc a conducătorilor lui Lazio. Mai exact, preşedintele Lotito şi managerul Tare au hotărât să întinerească lotul din temelii, astfel că veteranul Radu nu-şi mai găseşte locul în noul proiect al lazialilor.

Evident, după 12 sezoane şi 347 de meciuri în toate competiţiile la Lazio, Ştefan Radu şi-a simţit iubirea trădată. Conform presei italiene, românul şi agentul său, Matteo Materazzi au rămas în „silenzio stampa”, dar nemulţumirea există cu siguranţă în sufletul lui Radu. Ca o concesie, fundaşul a primit undă verde de a se transfera gratis, chiar dacă Lazio ar fi putut cere bani în schimbul său. Anul trecut s-a vorbit despre interesul lui AC Milan, dar şi al turcilor de la Fenerbahce, discuţiile fiind sistate atunci tocmai datorită ataşamentului lui Radu pentru clubul din Roma.

Lista de trofee cucerite de Ştefan Radu cu Lazio cuprinde trei Cupe ale Italiei, ultima fiind cucerită chiar luna trecută, în sezonul 2018-2019 (celelalte au fost în 2009 şi 2013). De asemenea, Radu s-a bucurat alături de colegii săi de două Supercupe ale Italiei, în 2009 şi 2017, după meciuri cu rivalele Inter Milano, respectiv Juventus. În campionat, cea mai bună performanţă obţinută de Lazio cu Ştefan Radu în lot a fost locul al treilea, obţinut în stagiunea 2014-2015.

Dacă la Lazio a scris istorie, Ştefan Radu a întors spatele naţionalei României, pentru care a bifat doar 14 selecţii. Decizia sa de a nu mai răspunde convocărilor a fost luată în 2013, la capătul unui meci cu Ungaria în care a fost criticat. Considerându-se stingher printre tricolori, Radu s-a concentrat astfel exclusiv pe prestaţiile la echipa de club, reuşind să se menţină în permanenţă printre titulari.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net