Trecem peste Liechtenstein? Dezastru pentru echipele noastre în clasamentul UEFA


    Echipele românești duc lipsă de victorii în Europa
Echipele românești duc lipsă de victorii în Europa

FCSB și Craiova debutează joi în Europa, într-un moment rușinos pentru țara noastră în clasamentul coeficienților.

Fotbalul nostru n-a fost niciodată atât de jos în ierarhia UEFA bazată pe rezultatele echipelor de club în ultimii cinci ani, FCSB – Milsami Orhei și Sabail – CSU Craiova sunt meciurile cu care România poate depăși joi seară micuțul stat Liechtenstein.

După ce campioana CFR Cluj a plecat cu stângul în preliminariile Ligii Campionilor, FCSB și CSU Craiova își încep mâine parcursul în cea de-a doua competiție continentală. Contra unor „pitici” ai fotbalului european, din Moldova, respectiv Azerbaidjan, cele două formații nu-și permit pași greșiți pentru a nu afunda și mai tare România în clasamentul coeficienților. Lipsa de rezultate din ultimii ani a fost atât de profundă încât Liga I s-a prăbușit dincolo de locul 30 în topul care stabilește an de an distribuția cluburilor din fiecare țară în cupele europene. Suntem pe poziția a 32-a, dar mai grav e faptul că pe 31, adică în fața noastră, e o națiune cu a cărui alăturare nu ne putem mândri de loc, micuțul stat Liechtenstein. Asta în condițiile în care cu mulți ani în urmă eram obișnuiți cu prezența în Top 10, în coasta marilor puteri din fotbalul continental.

E adevărat, cei din Liechtenstein nu au un campionat propriu, ci doar o Cupă, trimițând în cupele europene o singură echipă, FC Vaduz, coeficientul lor depinzând exclusiv de rezultatele acestei singure formații. Comparativ, coeficientul României se calculează împărțind punctajul la patru. Cum diferența între Liechtenstein și România este una minimă (11.000, față de 10.825), înseamnă că putem surmonta acest deficit chiar mâine, dacă FCSB și Craiova vor obține cel puțin o victorie, iar Vaduz nu va câștiga meciul din Islanda cu Breidablik. O dată scăpați de Liechtenstein, ne vom putea concentra să prindem din urmă alte țări care n-ar trebui să fie în fața noastră, precum Azerbaidjan, Kazahstan sau Belarus.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
cub cornel Ilie png
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
image
image
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dani Alves, Getty jpg
Michael Klein, Facebook jpg