Trei echipe se bat pe două locuri de play-off. Când vor avea loc meciurile decisive

Ultima actualizare:

    Ioniță a revenit la Astra, dar nu a marcat la SibiuFOTO: Sportpictures.eu
Ioniță a revenit la Astra, dar nu a marcat la SibiuFOTO: Sportpictures.eu

La finalul sezonului trecut, Astra Giurgiu părea o candidată sigură la titlu. Acum, după doar patru meciuri, echipa a ajuns să tremure serios pentru calificarea în play-off, iar la titlu se mai gândește doar ca la o glumă proastă.

Astralii au venit de la Sibiu cu doar un rezultat de egalitate, 2-2, după ce au reușit să ervină de la 0-1, dar au și fost egalați în minutul 88 de Hermannstadt. Astfel, cu doar 41 de puncte, Astra are nevoie de un punct în ultima etapă a sezonului regulat, pe teren propriu contra formației Sepsi, pentru a juca în faza a doua a campionatului alături de cele mai valoroase echipe ale campionatului.

”Felicit echipa, dar sunt convins că săptămâna viitoare vom aduna punctul sau punctele necesare pentru play-off. E fotbal, se poate întâmpla orice. Nu am reuşit să facem 3-1 şi să închidem jocul, apoi am primit şi acel gol din poziţie suspectă de ofsaid, dar asta este, o să obţinem calificare în ultima etapă.  Am avut probleme, pentru că Sibiul este o echipă de talie inaltă, sunt buni la fazele fixe, ştiam asta şi am pregătit meciul, dar din păcate, exact acest lucru ne-a costat. Ne-am creat şi situaţii destul de mari, dar din păcate, nu am reuşit să luăm decât un punct.  Ioniţă este un plus pe faza ofensivă, ştie jocul, are calitate, e un plus pentru noi şi aşteptăm uşor-uşor să ne ajute”, a declarat antrenorul Bogdan Andone la finalul meciului. Este adevărat că nu doar jucătorii sunt vinovați pentru această situație, pentru că în această iarnă echipa a fost penalizată cu 3 puncte de FRF pentru niște datorii la ANAF, capitol rezervat exclusive condutărrilor clubului. Cu acele trei puncte, giurgiuvenii își putea face deja planuri pentru a prinde o cupă europeană.

În urma acestui rezultat, trei echipe se luptă pentru ultimele două locuri din play-off rămase libere: Astra, Gaz Metan și Viitorul. Pentru a păstra șansele egale, LPF a decis ca toate cele trei meciuri în care sunt angrenate respectivele echipe să se joace duminică de la aceeași oră, 16.30. Acestea sunt Viitorul – Academica Clinceni, Gaz Metan – Dinamo și Astra – Sepsi. Conform clasamentului, cea mai dezavantajată este Viitorul, echipa depinzând de un pas greșit al uneia dintre contracandidate pentru a se califica în play-off. Practic, dacă va învinge pe Clinceni, condiția obligatorie pentru a putea spera la ceva, Hagi este în principal la mâna ”câinilor”, acesta fiind cel mai simplu scenariu. El are nevoie ca dinamoviștii, care vin cu un moral foarte bun după victoria cu FCSB, să scoată măcar un punct în deplasarea de la Mediaș. Dacă acest lucru nu se întâmplă, constănțenii mai au pentru calificare varianta foarte puțin probabilă ca Astra să fie învinsă acasă de Sepsi Sfântu Gheorghe.

Celelalte patru echipe calificate deja în play-off sunt CFR Cluj, Universitatea Craiova, FCSB şi FC Botoşani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net