“Tricolorii”, conduşi de cel mai bogat arbitru

Ultima actualizare:

    Jonas Eriksson
Jonas Eriksson

Partida România – Irlanda de Nord îl va avea la centru pe Jonas Eriksson, “fluieraşul” cu o avere de peste opt milioane de euro.

Arbitrul suedez în vârstă de 40 de ani şi-a făcut averea după şi-a vândut cele 15 procente pe care le deţinea în cadrul companiei IEC, specializată în vânzarea drepturilor media pentru diferite evenimente sportive.

Jonas Eriksson conduce meciurile din plăcere, cariera sa începând în 1994. Dar, în paralel, a pus bazele unei firme, alături de alţi trei parteneri, iar în 2007 a dat lovitura: şi-a vândut acţiunile şi a încasat peste opt milioane de euro. “Am avut o viaţă fantastică ca om de afaceri, dar de ceva vreme mă ocup doar de arbitraj şi trăiesc cea mai frumoasă perioadă a mea. Banii nu m-au schimbat deloc”, dezvăluia Erikkson pentru siteul UEFA. Totuşi, casa sa din Sigtuna, oraş la nord de Stockholm, e cea mai impunătoare. În plus, în timpul liber suedezul preferă plimbările cu yacht-ul. Fiind pe lista FIFA din 2002, el a condus partide la EURO 2012, dar şi la Mondialul brazilian din vară, iar în cupele europene are o semifinală de Liga Campionilor şi Supercupa Europei din 2013. E de remarcat că nu întrerupe jocul des şi nici nu se grăbeşte să sancţioneze jucătorii. În meciul “tricolorilor” cu Irlanda de Nord, va fi asistat de compatrioţii săi Mathias Klasenius şi Daniel Warnmark.

E talismanul românilor

Echipele noastre, indiferent că e vorba despre naţională sau cluburi, au avut noroc când Erikkson a condus la centru. “Tricolorii”, cu Răzvan Lucescu, pe banca selecţionerului l-au întâlnit contra Lituaniei (1-0) şi Bosniei (3-0). Apoi, Steaua a bătut-o pe Grassophers Zurich (1-0) în preliminariile Ligii Europa, iar CFR a învins-o pe Basel (2-1) în Liga Campionilor. E adevărat că CFR, cu el la centru, s-a înclinat o dată în faţa Romei (1-2).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net