"Tricolorii", maşini de goluri înainte de Feroe

22 martie 2015
article img
Claudiu Keşeru va fi titular în atacul naţionalei în meciul cu Insulele FeroeFoto: Mediafax

Echipa naţională dispută duminică primul joc oficial din acest an, contra Insulelor Feroe, în preliminariile EURO 2016. Dar, veştiile pentru Anghel Iordănescu sunt împărţite: se înmulţesc absenţele printre titulari, din cauza accidentărilor, dar e sigur că are cine să înscrie în poarta trupei lui Olsen.

Azi are loc reunirea lotului naţional, la baza de la Mogoşoaia, după-amiază fiind programat primul antrenament. Aici “vedeta” va fi Claudiu Keşeru, principala armă din ofensivă, omul care a reuşit sâmbătă patru goluri în Qatar. Formaţia sa Al Gharafa s-a impus cu 7-0 în faţa lui Al Shamal. Fostul stelist îl va suplini pe Ciprian Marica, atacantul lui Konyaspor, accidentându-se la genunchi şi fiind la recuperare în Germania. Nici în linia median selecţionerul Puiu Iordănescu nu are probleme.

Oamenii de bază sunt apţi, în frunte cu Alex Maxim, cel care în Germania, în etapa recentă, cu Eintracht, a înscris o dată şi a oferit o pasă de gol pentru Stuttgart în victoria cu 3-1.

La mijlocul terenului s-ar fi putut afla şi Bicfalvi, dar omul de Volyn are ghinion: ignorat de Piţurcă, avea acum şansa să joace pentru naţională, însă o afecţiune musculară l-a făcut inapt. În apărare totuşi există dileme pentru Iordănescu. Dacă portarul Tătăruşanu e accidentat şi locul său va fi luat de Pantilimon, fundaşii sunt cu semne de întrebare: Veteranul Raţ e incert (probleme la aductori), Chiricheş, stâlpul defensivei noastre, e rezervă de lux în Anglia, la Tottenham, iar Gardoş joacă şi el destul de rar la Southampton. Şi-n aceste condiţii, România are şanse mari să-şi consolideze poziţia în grupa pentru preliminariile EURO 2016, fiind acum în frunte, cu 10 puncte, în timp ce Feroe are trei puncte, după surpriza în faţa Greciei.