Ultima diagonală a Sandrei Izbaşa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sandra Izbaşa (23 de ani) are şansa să-şi încheie cariera sportivă cu un aur mondial, medalie care îi lipseşte din palmares. Evoluţia la sol a gimnastei noastre poate fi urmărită la TVR 1, de la ora 17.10.

După mai mult de şapte ani în care a strâns nu mai puţin de 19 medalii la competiţiile majore (Olimpiade, Mondiale şi Europene), Sandra Izbaşa a decis să renunţe la gimnastică. Aşa cum a anunţat, Campionatul Mondial care se încheie astăzi în Belgia va fi cântecul său de lebădă.

„Nu mă duc să câştig o medalie, ci doar să-mi fac exerciţiul cât mai bine. Îmi doresc din suflet să particip la acest Mondial, pentru că îi duc dorul din 2007", a declarat Sandra înainte de a face deplasarea la Antwerp. Plecată fără mari pretenţii, sportiva legitimată la Steaua s-a autodepăşit în calificări cu un exerciţiu aproape perfect la sol, singurul aparat la care a luat startul.

„A fost graţioasă şi a transmis emoţie. Românca a primit 14.733, al doilea punctaj după americanca Simon Biles", a notat site-ul oficial al competiţiei. În finala de astăzi se va pleca însă de la zero şi nimeni nu se va mira dacă Sandra Izbaşa va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Larisa Iordache, locul patru la individual-compus

Larisa Iordache a fost la un pas de podium în întrecerea de individual-compus de la mondialele belgiene. Românca a terminat pe patru, cu un total de 57.766 de puncte, un punct mai puţin faţă de rusoaica Aliya Mustafina, care a luat bronzul. Larisa a căzut de pe bârna, cel mai bun aparat al ei, ratând astfel şansa la medalii. Pe primele două locuri au urcat americancele Simone Biles şi Kyla Ross. Biles a devenit prima campioană mondială afro-americană din istoria competiţiei.

Palmaresul Sandrei Izbaşa

* patru medalii olimpice, dintre care două de aur (Beijing 2008 la sol şi Londra 2012 la sărituri)* trei medalii la Campionatele Mondiale* 12 medalii la Campionatele Europene, dintre care şapte de aur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net