Ultima șansă la titlu: Rapid înfruntă FCSB, într-un meci cu sold-out la bilete

Rapid înfruntă FCSB, în ultima etapă a sezonului regulat din Superliga României, într-o partidă care se va juca având casa închisă, sâmbătă, de la 20.00, pe Arena Națională și televizată pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Peste 40.000 de oameni sunt așteptați la duelul din primul eșalon românesc, dintre primele două clasate, în contextul în care au fost scoase la vânzare aproximativ 48.000.

 Cinci echipe pe două locuri de play-off (FOTO: Sportpictures)
Cinci echipe pe două locuri de play-off (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă FCSB s-a aflat predominant pe prima poziție a clasamentului, de-a lungul acestui sezon, Rapid nu se lasă bătută, declarând „război” formației de lângă Capitală. „Un meci foarte important, cu prima echipă din clasament. Avem nevoie de cele trei puncte. Trebuie să jucăm ofensiv. Trebuie să fim echilibrați pe plan defensiv. Vom vedea. Nu dau primul 11! Ei știu cum jucăm noi și noi știm cum joacă ei. Am soluțiile în cap”, a prefațat întâlnirea tehnicianul giuleștenilor, Cristiano Bergodi (59 de ani). Nici Cristian Săpunaru (39 de ani), unul dintre jucătorii emblematici ai grupării de sub Podul Grant nu s-a arătat speriat, având cuvinte de laudă asupra celui considerat cel mai în formă fotbalist de la FCSB, dar readucând atenția asupra forței Rapidului, care de trei ani rămâne printre primele echipe din campionatul românesc. „Nu putem să vorbim doar despre o persoană. Este într-o creștere de formă. Cred că a fost decisiv pentru ei în ultimele meciuri. Trebuie să vorbim de echipă. Florinel nu a jucat singur! Anul acesta e ceva diferit la ei. Și la noi este diferit. Să ajungă Rapid să se bată la campionat în trei ani e incredibil! Noi aducem cei mai mulți suporteri”, a conchis căpitanul rapidist despre Florinel Coman (25 ani), care a marcat în sezonul curent 15 goluri și a oferit nouă pase decisive. Comparativ, gazdele îl au pe Albion Rrahmani, atacantul din Kosovo care a înscris în 11 rânduri și a punctat două assist-uri.
„Doi jucători sunt foarte importanţi, dar eu vorbesc şi de un joc colectiv important, foarte bun. Dar dacă e să numesc doi jucători, despre care toată lumea vorbeşte, sunt Coman şi Olaru. Olaru revine după o suspendare de două etape, vom vedea cum se va descurca, dar vom avea grijă de ei. Dar sunt şi alţi jucători, au jucători cu viteză, de calitate, e echipa de pe primul loc, nu putem spune nimic negativ, chiar dacă au probleme în ultimul timp. Dar au arătat că merită acest loc”, a concluzionat și antrenorul italian. 

Cinci echipe pe două locuri de play-off

Confruntarea are o miză importantă, dat fiind faptul că va decide diferența de puncte din play-off dintre cele două echipe, puncte care se vor înjumătăți în faza următoare a competiției. O victorie pentru FCSB ar însemna un total de 67 de puncte în clasament, ceea ce ar duce la un start „fresh” cu 34 de puncte în play-off. De cealaltă parte, dacă rapidiștii s-ar impune, ar ajunge la 55 de puncte, așadar ar porni cu 28 mai departe. În cele din urmă, un egal ar consemna 65 de puncte pentru FCSB, respectiv 53 în sezonul regulat, așadar cele două ar începe play-off-ul cu 33 de puncte, respectiv 27. Dat fiind faptul că FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova sunt deja calificate matematic în play-off, mai sunt două locuri disponibile, pentru care se luptă cinci echipe: Farul Constanța, Universitatea Cluj, UTA Arad, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Hermannstadt, toate meciurile lor disputându-se, vineri, la aceeași oră.

Hațegan, delegat la centru

Ovidu Hațegan (43 de ani) este arbitrul delegat pentru a condcue la centru duelul dintre Rapid și FCSB, în vreme ce în camera VAR situația va fi condusă de Sebastian Colțescu. La sfârșitul lunii martie 2022, Hațegan a suferit un infarct miocardic, iar cariera sa în arbitraj a fost trecută temporar în  plan secund, declarând nu mai devreme de la finele anului trecut că nu vrea să forțeze prea tare și că își va continua procesul de refacere, chiar dacă asta ar însemna chiar ratarea EURO2024, programat în perioada 14 iunie-14 iulie, în Germania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net