Ultimul test pentru Anghel Iordănescu?

image
Anghel Iordănescu are viitorul incert la naţională, în ciuda declaraţiilor de susţinere ale federalilorFoto: sportpictures.eu

România s-a calificat fără glorie la Campionatul European din Franţa, dar cei care au obţinut-o vor rămâne totuşi în istorie. În aceste condiţii, Anghel Iordănescu şi secunzii lui primiseră garanţia că tot ei vor conduce naţionala la turneul final, doar că lucrurile par să se fi schimbat.

A trecut mai bine de o lună de la victoria finală din Insulele Ferore şi toată lumea aştepta ca lucrurile să fie bătute în cuie la echipa naţională. Cum atât staff-ul tehnic, cât şi conducerea Federaţiei îşi manifestaseră public dorinţa de a continua colaborarea, nimeni nu s-a mai gândit că România poate fi antrenată în Franţa de altcineva decât Iordănescu şi compania. Nimic nu s-a semnat însă oficial în această perioadă, FRF amânând totul până după amicalul cu Italia. „Până în momentul de faţă nu s-a semnat noul contract între naţională şi antrenor, deşi înţeleg că există aprobarea Comitetului Executiv. Eu îmi doresc să merg la Euro, dar vechiul meu contract expiră a doua zi după meciul cu Italia. Nu pot comenta mai mult”, a declarat Iordănescu destul de îngrijorat.

Informaţia a venit la începutul acestei săptămâni, la conferinţa de presă premergătoare acţiunii naţionalei, iar explicaţiile sunt cel puţin penibile. „Vă spun de ce nu s-a semnat. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte, dar nici eu, nici el nu eram în stare, pentru că era chiar a doua zi după accidentul de la “Colectiv”. Eram foarte răvăşiţi. Practic, acea discuţie a început, dar s-a terminat foarte repede. I-am spus domnului preşedinte că nu sunt pregătit să discut asemenea lucruri. Mai sunt foarte multe probleme de lămurit. Probleme de ordin tehnic, de obiectiv, de acceptare a programului de pregătire îna­intea turneului final. Sunt foarte multe probleme care trebuie stipulate în contract”, s-a repliat selecţionerul, dar e clar că acesta se teme deja pentru postul său.

image
Budescu a fost unul dintre eroii calificării la Euro

Teoretic, există două argumente pentru această amânare. Fie Răzvan Burleanu joacă murdar şi se gândeşte la altă variantă pentru postul de selecţioner. Fie aşteaptă să vadă cum va aborda Iordănescu meciul cu Italia, reprezentativ pentru ce se va întâmpla la Euro 2016, unde vom întâlni doar adversari tari. În sprijinul primei variante a venit fără să vrea chiar mâna dreaptă a preşedintelui FRF.

„Dacă cele două părţi nu vor ajunge la un acord, conducerea Federaţiei are pregătit un plan de rezervă. Tot timpul am avut un plan B”, a spus Andrei Vochin, consilierul personal al lui Burleanu. Oricum ar fi, miza e mare, meciul nu e jucat, iar „Tata Puiu” e din nou în corzi.

image
Naţionala se pregăteşte la Mogoşoaia de luni

Panduru: «Dacă îl voiau, semnau de mult!»

image

Chiar dacă timp ar mai fi, contractul lui Iordănescu cu FRF expirând abia săptămâna viitoare, situaţia e cel puţin suspectă. Fostul internaţional, Basarab Panduru, crede şi el că Burleanu joacă la mai multe capete. „Nu trebuia să amâni atât, pentru că meciurile s-au terminat de mult. De ce a trebuit să ajungi până aici, după meciul cu Italia? Ce să mai vezi? Dacă mergi cu el, trebuia imediat după preliminarii să te întâlneşti şi să semnezi”, a spus Panduru.

Piţurcă, concediat după calificarea la Euro 2000

image

Anghel Iordănescu nu trebuie să-şi facă însă prea multe griji dacă FRF nu-i va prelungi până la urmă contractul la naţională, în ciuda calificării la Euro 2016. Victor Piţurcă a păţit deja asta în urmă cu 15 ani, iar „Generalul” ar călca pe teren bătătorit. Fostul selecţioner a calificat România la Euro 2000, dar a fost dat afară după un conflict cu „Generaţia de Aur”. Astfel, Emeric Ienei i-a condus pe tricolori în Belgia şi Olanda, unde am ajuns până în sferturi.

cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
maurice munteanu
jude law phillipa coan jpeg
Adriana și Eliza Iliescu
harry charles jpg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
bruce willis moonlighting jpg jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg
sant masina Galati
Soldati ucraineni Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării Twitter jpg
image
image
image
image
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg