Umilință istorică suferită de Dinamo

Dinamo nu avea mari speranțe în fața rivalilor tradiționali. Totuși, probabil că nici în cele mai negre vise ale lor fanii ”câinilor” nu-și imaginau că favoriții lor nu vor reuși să marcheze nici măcar un gol în două confruntări cu FCSB. Victoria obținută în ”Groapă” cu 3-0 a făcut ca scorul întâlnirilor directe din acest campionat să fie de 9-0 în favoarea ”roș-albaștrilor”, un record în istoria rivalității dintre cele două echipe.

Imaginea predării dinamoviștilor în fața FCSB (FOTO: Sportpictures.eu)
Imaginea predării dinamoviștilor în fața FCSB (FOTO: Sportpictures.eu)

FCSB a dominat întâlnirile cu Dinamo din ultimii 10 ani, iar cea mai bună dovadă este că în au câștigat ambele meciuri disputate în sezonul regulat contra ”alb-roșilor” în cinci ediții de campionat. Numai că niciodată nu s-au impus atât de clar ca acum, cu 9-0 la general. Anul trecut, ei au câștigat cu 3-2 acasă și cu 1-0 în deplasare. Recordul victoriilor cu Dinamo fusese stabilit în sezonul 2014/ 2015, atunci când FCSB s-a impus cu 3-0 acasă și cu 3-1 pe terenul rivalilor. Cu două campionate mai înainte, echipa din Berceni câștigase, de asemenea, ambele partide: 3-1 pe propriul stadion și 2-0 în deplasare. În fine, în urmă cu 10 ani, în sezonul 2011/ 2012, FCSB se impusese cu 3-2 acasă și cu 3-1 pe terenul dinamoviștilor.

”6-0 atunci, acum 3-0 clar e dureros, însă le ducem pe toate, ni le asumăm. Mergem mai departe şi sunt convins că nu vom retrograda. Noi am intrat în istorie cu un lucru negativ, cu acest 9-0 la general în două meciuri. Orice derby pierdut este de tristă amintire. Sper cât mai curând să adunăm puncte. Eu personal sunt convins că în play-out vom fi una dintre cele mai puternice echipe”, a declarat, după meci, Torje, care pare un optimist incurabil.

Totuși, parcă niciodată ca până acum diferența de valoare nu a fost atât de mare între cele două echipe. Practic, se poate spune că distanța de nu mai puțin de 39 de puncte din clasament dintre cele două formații care pe vremuri făceau legea în campionat, a fost reflectată și de ceea ce s-a întâmplat pe teren duminică seară. Golurile marcate de Oct. Popescu, în minutul 2, Ianis Stoica, în minutul 75 și Oaidă, în minutul 82, nu au făcut altceva decât să ateste o realitate dură: pălăria primei ligi este prea mare pentru Dinamo, chiar dacă și rivalii își doresc ca penultima clasată să reușească să se salveze cumva.

”A fost o perioadă grea, mă bucur că am trecut peste şi că am revenit cu gol. Noi trebuie să ne facem treaba cu orice echipă. Sperăm să înscriem cât mai multe goluri şi să câştigăm titlul. Sper ca cei de la Dinamo să se salveze ca să mai avem derby-uri cu ei”, a spus după meci Ianis Stoica, unul dintre marcatorii partidei.

Antrenorul învingătorilor, Anton Petrea, era bucuros că a putut câștiga un derby: ”Ţin să-i felicit pe cei de la Dinamo că s-au ţinut destul de bine în zece jucători. A trebuit să-l schimbăm pe Tănase pentru că avea deja cartonaşul galben, el e suspendat pentru meciul următor şi deja mă gândeam la o variantă de înlocuire a lui, plus că voiam mai multă siguranţă la un moment dat pe mingile lungi. Tavi Popescu a mai avut câteva situaţii în prima repriză şi nu a ales soluţia potrivită, însă mă bucur că reuşeşte să marcheze, mă bucur că are evoluţii bune şi constant bune”, a declarat Petrea după meci.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net