Un fotbalist musulman de le Oţelul vorbeşte în premieră despre terorism. Vezi ce spune Hamroun, algerianul coborât la Galaţi din Munţii Atlas!

Ultima actualizare:

    Hamroun îşi apără religia şi spune că nu toţi musulmanii sunt teroriştiFoto: Arhiva personală
Hamroun îşi apără religia şi spune că nu toţi musulmanii sunt teroriştiFoto: Arhiva personală

Hamroun Jugurtha este un mijlocaş algerian de 26 de ani născut într-o comună din Munţii Atlas, dar format fotbalistic de francezii de la Guingamp, care a semnat zilele trecute cu Oţelul Galaţi.

Acesta este unul dintre puţinii fotbalişti de religie musulmană care activează în România şi a vorbit la venirea sa în ţara noastră pentru site-ul clubului despre actele de terorism în care sunt implicaţi oameni de aceeaşi religie ca el. Hamroun demonstează nu e bine să iei totul în modul şi să generalizezi. “Religia mea trebuie să mă privească doar pe mine şi pe Dumnezeu! Nu avem dreptul să judecăm credinţa nimănui. Ştiu că acele caricaturi publicate de cei de la Charlie Hebdo au rănit orgoliul multor musulmani, dar asta nu justifică barbariile şi răspunsul cu kalaşnikov-ul. Pentru că astfel, musulmani nevinovaţi devin acum victime. Islamul reprezintă în esenţă o religie care îndeamnă la pace şi respect. Terorismul nu poate fi o religie! Eu am să cred în continuare în libertatea de exprimare”, a spus jucătorul.

Jugurtha a vorbit şi despre decizia de a se aventura în România, dar şi despre planurile sale la Oţelul Galaţi. Nu ştiam absolut nimic despre România înainte de a veni aici. Am însă prieteni care au jucat la voi în campionat şi mi-au spus că este un nivel destul de ridicat. Aveam alte trei propuneri, însă n-am stat pe gânduri şi am ales România. Consider că aici mă pot dezvolta.

A jucat şi în Turcia, la Karabukspor!

Aş fi meschin să spun că eram la curent cu istoria acestui club, sau că îi urmam parcursul îndeaproape. Am discutat cu actualul meu coechipier, Sanna şi acesta mi-a povestit cam la ce să mă aştept, atât la Oţelul, cât şi în România. De felul meu sunt un luptător şi vreau să pun umărul la salvarea acestei echipe. În carieră şi în viaţă, atunci când îţi propui foarte mult, poţi realiza mult. Când îţi propui puţin, rişti să nu realizezi nimic. Asta este filosofia mea.Sunt mulţi vorbitori de limba franceză, ceea ce reprezintă un atu pentru mine. Iar cine nu vorbeşte franceză, se descurcă în engleză. Este foarte bine că putem comunica uşor pe teren. Peste tot a fost foarte bine şi m-am adaptat fără probleme. M-am format la Guingamp. Era frumos, noi, francezii suntem comunicativi, ne place să rămânem şi după antrenamente, sau meciuri, la o discuţie. În Bulgaria, la Burgas, n-am stat foarte mult timp, dar acolo mi-a crescut cota. Am prins meciuri bune şi am marcat destul de des. Apoi, în Turcia era fanatismul publicului care te obliga să joci. Pentru că un stadion plin te impinge din spate. Culmea, perioada cea mai neplăcută a fost în ţara mea natală, Algeria, din cauza unor probleme contractuale. După care, am venit aici", a încheiat Hamroun.

Hamroun a jucat 21 de meciuri pentru Guingamp în Ligue 1
Hamroun a jucat 21 de meciuri pentru Guingamp în Ligue 1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net