«Unde ai fost Rădoi, că te lăsam să copiezi?!»

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi vrea să-şi ia licenţa de  antrenor, pentru a pregăti Steaua, dar are nevoie  de diploma de Bac
Mirel Rădoi vrea să-şi ia licenţa de antrenor, pentru a pregăti Steaua, dar are nevoie de diploma de Bac

Mirel Rădoi dă Bacalaureatul la 34 de ani şi până acum s-a descurcat de minune la probele orale şi practice, însă la examenul scris s-a împotmolit. Nu că ar fi fost depăşit de subiecte, ci pentru că, pur şi simplu, nu s-a prezentat! Are totuşi şansa să-şi finalizeze studiile în sesiunea din august.

Tehnicianul roş-albaştrilor a avut o perioadă agitată, prins între antrenamente şi examene. Luna aceasta a fost în faţa profesorilor de la Colegiul UCECOM “Spiru Haret” din zona Grozăveşti, unde a trecut cu brio de proba orală la Română, cea de evaluare a competenţelor digitale şi cea de engleză. Apoi, s-a alăturat elevilor săi cantonaţi în Austria, dar nu s-a mai întors şi pentru proba scrisă la Română. Ieri, colegii săi de la UCECOM s-au deplasat la Colegiul Tehnic “Petru Maior” de pe bulevardul Timişoara pentru a susţine testul şi erau foarte dezamăgiţi că nu s-au întâlnit cu antrenorul campioanei.

Horia, 19 ani,  era dispus să-l  lase pe Rădoi  să copieze de la el
Horia, 19 ani, era dispus să-l lase pe Rădoi să copieze de la el

“La început eşti surprins când auzi că ai un coleg de 34 de ani, dar te obişnuieşti. Sper să facă treabă la Steaua, nu să vină doar cu numele”, a spus David, un puşti de 19 ani. “Ştiu că el a dat primele probe, însă acum nu a venit. Oricum, eu îl ajutam, sunt şi stelist. M-am descurcat la subiecte. Unde ai fost Mirel, că te lăsam să copiezi?!”, s-a întrebat retoric Horia (19 ani). Rădoi va susţine în august probele de la care absentează, însă alegerea sa e puţin ciudată fiindcă atunci programul echipei e şi mai încărcat decât acum. El a terminat liceul în 2008, a plecat la cluburile arabe, unde a câştigat milioane de euro, iar acum are nevoie de diploma de Bac pentru a obţine licenţa de antrenor.

«Medalionul cu Fecioara Maria mi-a purtat noroc»

Luni (29 iunie), au început ”probele de foc” de la Bac. La Liceul ”Caragiale”, l-am întâlnit pe Vlad, care a ieșit emoționat de la proba de Română pe care tocmai o susţinuse. ”A fost ușor și am avut suficient timp pentru rezolvarea subiectelor. Ca să fiu sigur că iau o notă peste 7,00 mi-am pus la gât un medalion cu Fecioara Maria, sfințit la Notre Dame din Paris”, ne-a spus băiatul. Ana Maria și Gabriel au ieșit încrezători că vor lua note bune. ”Fiecare dintre noi a avut o iconiță în portofel. Suntem convinși că ne vor ajuta”, ne-au spus cei doi absolvenți de la Liceul ”Timotei Cipariu”. (M. Dohi)

Diana Enache a scris 9 pagini cu mâna beteagă

Diana (18 ani), fiica lui Adrian Enache, s-a descurcat greu la Bac, cu mâna mutilată de libanezul Ali Kanaan, însă a reușit să scrie nouă pagini. La ieșirea din examen a fost așteptată de tatăl ei. „A trecut peste durerile la mână. A scris nouă pagini. A ales Enigma Otiliei. Ea este mulțumită și așteaptă cu optimism rezultatul. A terminat clasa cu 9,76. Mai multe emoții avem noi, părinții, în locul copiilor. Diana va da la Drept, să-i apere pe cei care nu-și permit să angajeze un avocat”, ne-a spus Adrian Enache. (Tatiana Solomon)

Flash News

  • Circa 147.000 de absolvenți de liceu au intrat de ieri la probele scrise de la Bac 2015.
  • Subiectele la Limba și literatura română au fost diferite la profilul umanist, față de cel real. Primii au avut de analizat un fragment din piesa de teatru ”Ultima oră” de Mihail Sebastian, un text despre rolul scriitorilor în societate şi un eseu despre două personaje dintr-un roman interbelic. Cei de la real trebuiau să facă analiza unui fragment din ”Trei generaţii”, de Lucia Demetrius, un text despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă şi un eseu despre particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text al lui Creangă, Călinescu sau Preda.
  • Ministrul educației a anunțat că lucrările vor fi corectate în alte județe decât cele de unde provin. Ca urmare, rezultatele vor fi afișate în 7 iulie, cu o zi mai târziu decât era în calendar.
  • Din circa 340.000 de absolvenți din alți ani care au ratat examenul de Bac, s-au înscris în această sesiune doar 24.996. În 2014, promovabilitatea a fost de 60.65%, după contestații, și au fost eliminați 275 de candidați.
  • Probele scrise vor continua azi, 30 iunie, cu Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, slovacă, ucraineană, sârbă sau croată), miercuri 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie, iar vineri este ultima probă, la alegere a profilului şi specializării, adică Biologie, Geografie, Fizică, Chimie, Logică, Informatică, Sociologie, Psihologie, Economie sau Filosofie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
FC Barcelona (EPA) jpg
aryna sabalenka facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net