Universitatea Cluj atacă Rapidul cu debutantul Ogăraru
De două ori campion cu Steaua, câştigător al Cupei şi Supercupei în Olanda şi al Cupei în Elveţia, George Ogăraru s-a şcolit la batavi pentru a reveni acasă. Azi începe în Grant aventura de antrenor principal şi devine una dintre prezenţele exotice ale Ligii I.
Fostul fundaş dreapta al lui Ajax şi Sion l-a înlocuit la „U” Cluj pe Mihai Teja şi a semnat primul său contract ca tehnician la seniori. Meciul de debut va avea loc diseară, în Giuleşti, în faţa unui Rapid suferind, dar adversar direct la retrogradare. Rezultatul este important, dar mai atractivă este însă povestea personală a lui Ogăraru. Acesta îl devansează ca vârstă pe dinamovistul Flavius Stoican şi devine cel mai tânăr antrenor din campionatul nostru. La 34 de ani s-a apucat de antrenorat şi Laurenţiu Reghecampf, tot în provincie, la Gloria Bistriţa şi i-a mers foarte bine. De fapt, Ogăraru a fost numit antrenor la Cluj la sfatul dat de „Reghe” patronului Florian Walter. În plus, fostul fotbalist reprezintă un plus de normalitate şi de decenţă într-un fotbal românesc huligănesc şi la propriu şi la figurat.
Ajută copiii din Valea Screzii
Tip neconflictual, calm, modest, la locul lui, fără vorbe acre pe buze şi vene care stau să se spargă la gât, Ogăraru va încerca să implementeze la „Şepcile roşii” modelul olandez studiat la grupele de copii şi juniori ale lui Ajax. Tânărul antrenor vine în Liga I şi cu un altruism necaracteristic tehnicienilor noştri. Ogăraru e interesat mai mult de performanţă, decât de bani şi viaţa lui particulară o dovedeşte. George este implicat împreună cu restul familiei sale într-un poiect umanitar la Valea Screzii, în judeţul Prahova, unde are grijă de aproximativ 500 de persoane, copii şi bătrâni, ieşiţi din sistemul de asistenţă socială românesc şi rămaşi pe drumuri.Iniţiativa a venit după ce bunul său prieten, Mihai Neşu, a avut acel teribil accident în 2011, care i-a curmat cariera şi l-a condamnat să-şi petreacă tot restul vieţii într-un cărucior cu rotile. Rămâne de văzut dacă performanţele sportive, singurele care îl vor menţine în funcţie, vor veni, iar asta depinde în mare măsură de jocul de debut cu Rapid.
A jucat un amical cu Şahtior
Debutul ca antrenor al celor de la Universitatea Cluj pentru Ogăraru s-a consemnat duminica trecută, în amicalul de gală cu echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk.
Chiar dacă formaţia lui a pierdut cu 2-0, fostul stelist şi-a putut da seama de cum se mişcă elevii săi. Mai mult, ieri, el a anunţat numirea în funcţia de analist al echipei clujene a lui Mihai Neşu, prietenul lui, cel care, de trei ani, este imobilizat într-un scaun cu rotile.
La Rapid e haos, iar Ganea pleacă dacă pierde
Rapid primeşte vizita echipei lui George Ogăraru într-o atmosferă de haos total. Are doi preşedinţi, unul demis, dar în preaviz, Nicolae Manea, şi altul nou pus de investitori, Nicolae Stanciu. Mai mult, jucătorii au fost din nou păcăliţi şi nu şi-au primit niciun salariu restant, iar patronul Valerii Moraru mai are o singură ambiţie: să-l demită şi pe antrenorul Ionel Ganea.
Acesta n-a fost numit cu acceptul lui şi după înfrângerea de la Galaţi, care a dus echipa pe loc retrogradabil, scaunul său a început să se clatine serios. Dacă Rapid va pierde cu „U” Cluj, tocătoarea de antrenori se va pune în mişcare şi îl va măcina şi pe fostul internaţional.