UPDATE Dumitru Dragomir, trimis în judecată în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciurile de fotbal!

Ultima actualizare:

    Dumitru Dragomir contestă măsurile luate de actualul șef al LPF, Gino IorgulescuFoto: Mediafax
Dumitru Dragomir contestă măsurile luate de actualul șef al LPF, Gino IorgulescuFoto: Mediafax

Fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, e cercetat alături de alte 40 de persoane pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, prejudiciul fiind de 5,4 milioane de euro, “Mitică de la Ligă” fiind acuzat şi pentru o serie de neregului în cazul vânzării drepturilor tv pentru meciurile de fotbal.

UPDATE Dumitru Dragomir se apără: "Prejudiciu nu există, pentru că nu erau banii ligii. Asta nu înţelege lumea. De asta spun că eu nu joc în piesa asta. Banii erau ai cluburilor, cluburile au dat comisionul, nu a fost nici măcar unul care să voteze împotrivă. Ei au votat şi ei au aprobat în unanimitate. Eu am fost singurul care m-am opus".

Apoi, a continuat: "De unde au ajuns la peste 40 de persoane? Păi au comasat procesul meu la un proces al lui Corbu, despre care se zicea că e prieten cu fata lui Băsescu, de a fost director la Gazprom Ungaria şi pe aici (n.r. - Mihai Corbu). El a fost cel care a luat comisionul. Şi ăsta nu a plătit dările la stat, înţelegi? Şi l-a băgat la evaziune fiscală. Ei au comasat dosarul ăla cu dosarul ăsta. El cu încă 53 de oameni au fost arestaţi. Unul singur nu a fost arestat, Mitică Dragomir, pentru că nu joacă în piesa asta".

Printr-o reţea de firme “fantomă” s-a încercat pierderea traseului banilor, procurorii susţinând că sumele erau plătite pentru servicii de intermediere ce nu ar fi fost de fapt prestate. Anchetatorii susţin că în urma faptelor lui Dumitru Dragomir, patrimoniul LPF a fost sărăcit cu 2.8 milioane de euro.

Ce s-a întâmplat, mai exact: LPF vindea ultimele 6 pachete din drepturile TV către RCS-RDS. Nu direct, ci prin intermediul unei firme, Capital Properties, condusă de Mihai Corbu şi care avea doi angajaţi la vremea respectivă. Interesant este că societatea aceasta avea ca domeniu de activitate imobiliarele. După vânzarea ultimelor 6 pachete, s-a ajuns la o sumă totală de 81,6 milioane de euro fără TVA din vânzarea drepturilor TV.

Conform declaraţiilor lui Dumitru Dragomir de atunci, Liga şi-a „tras” un comision de 5,3 milioane de euro din întreaga tranzacţie, iar 2,2 de milioane le-a direcţionat către Capital Properties, pentru că a facilitat discuţiile cu RCS-RDS. De fapt, suma ar fi fost mai mare, de circa 2,8 milioane de euro, iar o parte din aceşti bani s-ar fi întors către Dragomir. Scandalul comisionului, izbucnit în iulie 2011, a stârnit reacţii dure din partea lui Gigi Becali şi a lui Ioan Nicolae, de la FC Braşov. „Firmă intermediară pe dracu. Ce să intermedieze? Astea-s ciordeli ieftine”, spunea Nicolae.

Mihai Corbu afirma în iulie 2011: „Comisionul pare mare, dar vă spun că drepturile nu se vindeau dacă se negocia direct. Acuzele de şpagă pentru preşedintele LPF sunt nişte minciuni. Toţi banii încasaţi de Capital Properties vor intra în această firmă, să fie clar”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
romania mondiale jpg
Youssoufa Moukoko (EPA) jpg
Loida Zabala (Facebook) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Romania nationala fotbal (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Nationala fotbal Romania (Sportpictures) jpg
sala constanta handbal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net