Victor Pițurcă, revoltat de tratamentul aplicat de FRF lui Boloni

Fostul selecționer al naționalei României, Victor Pițurcă, nu vorbește des în public despre fotbal, dar când o face este extrem de savuros și acoperă foarte multe subiecte. Marți seară, el a avut o intervenție de peste 30 de minute la Digi Sport. Iată cele mai importante declarații ale tehnicianului.

Victor Pițurcă (FOTO: Sportpictures)
Victor Pițurcă (FOTO: Sportpictures)

Despre negocierile FRF cu Ladislau Boloni. „Alegerea selecționerului a fost o telenovelă care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria naționalei noastre. Și nu cred că există vreo națională care să vorbească cu atâția antrenori care să refuze. Dar cum să îl ai pe Boloni în mână, să ai șansa să beneficiezi de munca lui, și tu pui o clauză că dacă nu termini pe locul 1 sau 2 să îl schimbi? Asta chiar mi se pare de domeniul fantasticului! Nu poți să-i ceri asta lui Loți Boloni! Poți să-i ceri asta lui Edi Iordănescu sau unui antrenor tânăr, nu lui Boloni. Asta l-a deranjat cel mai mult. El nu se simțea bine cu clauza asta, el venea cu o piatră în pantof, nu era mulțumit, nu se simțea bine”.

Despre o posibilă numire la națională: ”Nu am fost abordat de nimeni de la FRF. Nici pe departe, n-a fost absolut nici o discuție! Mi se pare firesc că n-am fost întrebat. E în regulă. Ei știu cel mai bine ce au de făcut. Totuși, cred că era normal să fiu contactat din moment ce am calificat de patru ori echipe naționale, dar sunt alte lucruri la mijloc. Știți că eu am vrut pe altcineva președinte și oamenii poate se gândesc și la lucru ăsta. În plus, poate s-au gândit că aș fi spus nu și nu și-au mai bătut capul cu mine”.

Despre relația cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. ”De Răzvan Burleanu m-am despărțit în condiții bune, chiar dacă la începutul campaniei lui se bătea cu pumnul în piept că o să mă schimbe, dar am lucrat bine. Nu am plecat din cauza lui de la națională. Nu m-a împins nimeni fiindcă aveam un contract beton. Poate Burleanu m-ar fi schimbat din prima zi în care a venit la FRF, dar trebuia să plătească pentru asta, căci aveam o clauză mare”.

Despre situația FCSB: ”Acolo știm cu toții care e problema. Echipa o face Gigi Becali, toată lumea știe, mai ales din anturajul lor. Normal că zice că nu se mai implică, ca să audă jucătorii. Lucrurile nu sunt în ordine și e foarte dificil. Și Toni Petrea antrenează echipa bine, altfel s-ar vedea că nu sunt pregătiți. Dar managerul general este cel care decide tot, schimbări tot. Normal, Gigi e managerul”.

Despre Edi Iordănescu. ”Orice antrenor ar veni la echipă națională trebuie susținut. De toată lumea. Vom vedea ce va reuși Edi Iordănescu. Eu nu știu ce rezultate va avea, nu am niciun reper. Este un antrenor tânăr, care-și dorește foarte mult. Sper să se gândească la aspectul psihic, pentru că naționala nu e nici FCSB, nici CFR Cluj. E cu totul altceva. El a început cu stângul, cu implicarea politicului, cu ceea ce a apărut acum prin presă. Vă dați seama că la primul eșec va fi luat din toate părțile. Trebuie să aibă un psihic puternic pentru a realiza ceva. Dar cum să nu fie ajutat când îl are pe taică-su'? E normal să fie ajutat. Taică-su’ e prieten foarte bun cu domnul Gabi Oprea, pe care și eu îl cunosc foarte bine. E normal să-l susțină! Dar aceste detalii nu-l pun într-o postură foarte bună. Cu mine cum a fost? Când am ajuns la echipa națională, au început dezvăluirile: pușcărie, barbut... Au ținut ani de zile chestiile acestea”.

Despre situația de la CSA Steaua. „Mie mi se pare foarte normal ca CSA Steaua să poată promova. Eu nu știu absolut nimic de acolo. Eu am avut o tentativă în vară, când discutasem cu cineva alte afaceri. Și am propus unei companii din America să se bage. Au fost încântați și m-am întâlnit cu cineva. Veneau oamenii și băgau 50-100 de milioane de dolari. CSA Steaua trebuie să fie în prima ligă, să fie campioană, să joace în Liga Campionilor. Dar am înțeles că ministrul apărării de atunci a zis că mai așteaptă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net