Vrăjeşte mingea într-un singur picior!

Ultima actualizare:

    Nico Calabria (fotografii: splashnews)
Nico Calabria (fotografii: splashnews)

Deşi n-are la dispoziţie decât piciorul stâng şi două cârje, ambiţiosul Nico a marcat un gol senzaţional care în doar câteva zile a strâns peste 1,5 milioane de vizionări pe internet.

Dacă destinul nu i-ar fi fost potrivnic, probabil că puştiul de 18 ani Nico Calabria ar fi fost acum una dintre marile speranţe ale fotbalului mondial.

„Handicapul pe care îl am nu mă defineşte, ci mă provoacă în fiecare zi să devin din ce în ce mai puternic", spune Nico despre ghinionul de a se naşte fără şoldul şi piciorul drept.

simeon stalpnicul png

Îndrăgostit de sport, Calabria a refuzat încă de mic să fie desconsiderat, băgându-se la joacă alături de ceilalţi copii normali.

Cu ajutorul unei ambiţii ieşite din comun, americanul a reuşit să-şi anuleze handicapul fizic şi să uimească lumea. Astfel, Nico face parte de ani buni din echipa de lupte a şcolii sale, bătându-se de la egal la egal contra unor sportivi fără dizabilităţi. De asemenea, a demonstrat calităţi de geniu la fotbal, tot împotriva unor adversari cu două picioare.

simeon stalpnicul png

Zilele trecute, tânărul a marcat un gol de senzaţie, voleu din întoarcere cu stângul (singurul său picior), sprijinit doar în cârje, lăsându-i fără cuvinte pe toţi cei prezenţi.

De altfel, execuţia lui Nico a făcut rapid înconjurul lumii, strângând peste 1,5 milioane de accesări pe youtube. „Nu vreau să aud de milă. Vreau doar să fiu văzut şi apreciat la fel ca şi ceilalţi din jurul meu", este motto-ul adolescentului Calabria.

La 13 ani, a urcat pe Kilimanjaro

Nico Calabria s-a remarcat pentru prima dată la vârsta de 13 ani, atunci când a reuşit să escaladeze într-un picior muntele Kilimanjaro, adică înălţimea maximă de pe continentul african (5.895 de metri).

Povestea e uimitoare: tânărul a fost nevoit să urce singur ultimii metri, în timp ce tatăl său, care îl însoţea, a abandonat din cauza răului de înălţime.

Expediţia respectivă a avut un scop umanitar, Calabria donând toate câştigurile persoanelor cu handicap din Tanzania.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net