Wembley, în pericol. Arena londoneză ar putea pierde organizarea semifinalelor și finalei Euro 2020!

Ultima actualizare:

    Stadionul Wembley este al doilea stadion ca mărime din Europa după Camp NouFoto: Guliver / GettyImages
Stadionul Wembley este al doilea stadion ca mărime din Europa după Camp NouFoto: Guliver / GettyImages

Potrivit unor publicații din Regatul Unit, Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) ar face presiuni pentru ca guvernul britanic să renunțe la carantina de 10 zile.

Mai exact, forul continental ar amenința chiar cu mutarea semifinalelor CE de la Wembley la Budapesta! Potrivit „Daily Mail”, miniștrii din Cabinetul Johnson ar discuta o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA, precum şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii deţinătorilor de drepturi TV invitaţi la meciurile din faza finală a Campionatului European de fotbal. Director al turneului final, Martin Kallen a declarat: "Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil".Cum în Marea Britanie numărul cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 crește de la o zi la alta (au depășit 10.000 zilnic), guvernul menține drept obligatorie o izolare de zece zile pentru persoanele care sosesc în UK din ţări care se află pe lista galbenă sau pe cea roşie. Ori, toate țările care sunt reprezentate la turneul final al CE sunt în primul caz, în timp ce Turcia este în al doilea.Anglia s-a aflat într-o situaţie similară la finala Ligii Campionilor 2020/2021. Inițial, UEFA a dorit să mute ultimul act de la Istanbul într-un oraș britanic. Cum nu s-a ajuns la un acord cu privire la scutirea de carantină,  finala s-a disputat la Porto.

Budapesta e mare favorită

În cazul în care Londra nu va da curs favorabil solicitării, UEFA ar putea muta finala Euro 2020 la Budapesta. Și alegerea n-ar fi deloc întâmplătoare. Ungaria este o ţară în care nu vor exista restricţii la frontieră în Zona Schengen, începând de săptămâna viitoare. De asemenea, Stadionul „Ferenc Puskas” poate fi ocupat la capacitate maximă (67.889 locuri). În timp ce arena Wembley va fi ocupată în proporție de 50% (40.000), conform unui anunț recent.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net