Yannis Sommer, eroul Elveției, e de 27 de ori mai slab cotat ca Mbappe

Ultima actualizare:

    Yannis Sommer a devenit eroul Elveției prin această intervențieFOTO: EPA
Yannis Sommer a devenit eroul Elveției prin această intervențieFOTO: EPA

Elveția a ”detonat” cea mai mare bombă de la acest Campionat European. La București, pe ”Arena Națională”, campioana mondială, Franța, a fost eliminată în optimi, după executarea penalty-urilor. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal, 3-3.

În afara jucătorilor, doar fanii veniți în România să o susțină au sperat că Elveția poate da lovitura în fața celei mai scumpe echipe din lume. Iar după cum au mers lucrurile, calificarea ar fi putut fi obținută chiar în cele 90 de minute, căci în minutul 55, la 1-0 pentru elvețieni, Ricardo Rodriguez a ratat un penalty ce ar fi putut duce scorul la 2-0. Numai că ratarea a fost urmată de două goluri rapide marcate de Benzema, dar și de o reușită măiastră a luni Pogba, care au făcut ca tabela să arate 3-1 în minutul 75. Numai că elvețienii se pare că nu știu să renunțe. S-au agățat cu putere de șansa lor și aceasta le-a surâs în minutele 81 și 90, când Seferovic și Gavranovic au restabilit egalitatea și au trimis meciul în preungiri. Chiar dacă au mai fost ocazii, niciuna dintre echipe nu a mai reușit să înscrie, astfel că s-a ajuns la penalty-uri pentru prima dată la acest turneu final. Acolo unde, eroul pozitiv a fost portarul elvețian Yann Sommer, iar cel negativ tocmai cel mai scump jucător din lume, Kylian Mbappe. Cotat la 160 de milioane de euro, francezul a fost ultimul pe lista executanților, într-un moment în care niciunul dintre jucătorii de dinaintea lui nu rataseră. A făcut-o tocmai el, mai bine zis a apărat Yannis Sammer, care a devenit vedetă mondială peste noapte. În vârstă de 32 de ani, acesta joacă din 2014 la Borussia Monchengladbach și valorează, conform tranfermarkt.com, 6 milioane de euro! Adică este de aproape 27 de ori mai slab cotat decât rivalul său, pe care l-a trimis acasă printr-un plonjon inspirat în partea sa dreaptă.

”Tristeţea este imensă după această eliminare, noi nu ne-am atins obiectivul. Sunt dezolat pentru acest penalti. Am vrut să ajut echipa, dar am eşuat”, a scris Mbappe pe reţelele sociale. La rândul său, căpitanul elvețienilor, Granit Xhaka, era extrem de mândru. ”Am scris o pagină de istorie. Fiecare elveţian, nu contează unde locuieşte, poate să fie mândru. Am făcut o primă repriză aproape perfectă. În minutul 65 mi-am spus că poate la 3-1 Franţa crede că s-a terminat, nu vorbesc de aroganţă, dar ştiam că dacă marcam pentru 3-2... Am revenit contra unei echipe a Franţei care are probabil cei mai buni cinci jucători din lume. Este greu să-mi găsesc cuvintele. Pot spune doar mulţumesc tuturor şi să fiu recunoscător antrenorului care a făcut echipa mai bună la fiecare meci din acest turneu”, a declarat Xhaka.

În sferturile de finală, Elveția va juca împotriva Spaniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net