Continuă problemele pentru Pele: brazilianul rămâne în spital

Socotit de mulți drept cel mai mare fotbalist din istorie, Pelé (81 de ani) are ceva probleme de sănătate. Internat de opt zile pentru chimioterapie, brazilianul va trebui să-şi prelungească şederea în spital din cauza unei infecţii a tractului urinar. Anunțul a fost făcut de spitalul ”Albert Einstein” din Sao Paulo.

pele epa efe h 56443524 jpeg
Pele a fost mereu un învingător (FOTO: EPA)

De trei ori câştigător al Campionatului Mondial cu Brazilia (1958, 1962, 1970), Pele a fost internat în 13 februarie, pentru a continua tratamentul pentru o tumoră de colon depistată în septembrie trecut.

După opt zile de la internare, spitalul a anunţat că a detectat o infecţie a tractului urinar în timpul examinărilor de rutină, ceea ce a dus la prelungirea spitalizării fostului fotbalist. "Condiţiile clinice sunt stabile şi se aşteaptă ca el să fie externat din spital în zilele următoare", se arată într-un comunicat al instituţiei.

La 5 septembrie, Pele a fost operat pentru o tumoră de colon

În 4 septembrie, Pelé a fost operat în acelaşi spital pentru a elimina o tumoare de colon depistată în timpul examinărilor de rutină. Apoi a stat zece zile într-o secţie de terapie intensivă, înainte de a reveni pentru scurt timp, din cauza dificultăţilor de respiraţie. El fusese din nou internat timp de două săptămâni în decembrie pentru chimioterapie.

Starea de sănătate a lui Pele s-a deteriorat în ultimii ani, când a fost supus mai multor internări în spital. El suferise deja mai multe operaţii la şold. De asemenea, Pele a acuzat probleme la coloana vertebrală şi la genunchi. În 2019, acesta a fost internat la Paris, iar apoi transferat la Sao Paulo pentru pietre la rinichi.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele s-a născut în 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, în statul brazilian Minas Gerais. În cariera sa de profesionist, a jucat la Santos FC (660 de meciuri / 643 de goluri) și, pe final, la New Tork Cosmos (64 de meciuri / 37 de goluri). Pentru Brazilia, a bifat 92 de partide în care a înscris de 77 de ori. A câștigat titlul mondial în 1958, 1962 și 1970.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
prodan (2) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Bjork Fossora
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg