Continuă problemele pentru Pele: brazilianul rămâne în spital

Socotit de mulți drept cel mai mare fotbalist din istorie, Pelé (81 de ani) are ceva probleme de sănătate. Internat de opt zile pentru chimioterapie, brazilianul va trebui să-şi prelungească şederea în spital din cauza unei infecţii a tractului urinar. Anunțul a fost făcut de spitalul ”Albert Einstein” din Sao Paulo.

Pele a fost mereu un învingător (FOTO: EPA)
Pele a fost mereu un învingător (FOTO: EPA)

De trei ori câştigător al Campionatului Mondial cu Brazilia (1958, 1962, 1970), Pele a fost internat în 13 februarie, pentru a continua tratamentul pentru o tumoră de colon depistată în septembrie trecut.

După opt zile de la internare, spitalul a anunţat că a detectat o infecţie a tractului urinar în timpul examinărilor de rutină, ceea ce a dus la prelungirea spitalizării fostului fotbalist. "Condiţiile clinice sunt stabile şi se aşteaptă ca el să fie externat din spital în zilele următoare", se arată într-un comunicat al instituţiei.

La 5 septembrie, Pele a fost operat pentru o tumoră de colon

În 4 septembrie, Pelé a fost operat în acelaşi spital pentru a elimina o tumoare de colon depistată în timpul examinărilor de rutină. Apoi a stat zece zile într-o secţie de terapie intensivă, înainte de a reveni pentru scurt timp, din cauza dificultăţilor de respiraţie. El fusese din nou internat timp de două săptămâni în decembrie pentru chimioterapie.

Starea de sănătate a lui Pele s-a deteriorat în ultimii ani, când a fost supus mai multor internări în spital. El suferise deja mai multe operaţii la şold. De asemenea, Pele a acuzat probleme la coloana vertebrală şi la genunchi. În 2019, acesta a fost internat la Paris, iar apoi transferat la Sao Paulo pentru pietre la rinichi.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele s-a născut în 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, în statul brazilian Minas Gerais. În cariera sa de profesionist, a jucat la Santos FC (660 de meciuri / 643 de goluri) și, pe final, la New Tork Cosmos (64 de meciuri / 37 de goluri). Pentru Brazilia, a bifat 92 de partide în care a înscris de 77 de ori. A câștigat titlul mondial în 1958, 1962 și 1970.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net