Final de carieră pentru Piqué: ultimul meci s-a încheiat cu o eliminare

Ajuns la 35 de ani și cu o carieră al cărei apogeu l-a cunoscut la FC Barcelona, Gerard Piqué își încheie socoteala cu „sportul rege”, cel puțin în ipostaza de jucător, în tricoul catalanilor.

Gerard Piqué își încheie cariera cu cifre impresionante (FOTO: Getty Images)
Gerard Piqué își încheie cariera cu cifre impresionante (FOTO: Getty Images)

Doar că fundașul spaniol a fost eliminat la pauza meciului dintre Osasuna și FC Barcelona, câștigat cu 2-1 de gruparea de pe Camp Nou, înainte să mai aibă șansa să intre pe teren. Partida a început cu Gerard Piqué ca rezervă și ibericul a ratat șansa de a juca în ultimul meci din carieră, primind cartonașul roșu, în urma unei discuții „aprinse” cu arbitrul Jesús Gil Manzano.

I-a egalat pe Hristo Stoichkov și Pep Guardiola

Concret, fundașul i-a reproșat „fluierașului” eliminarea lui Robert Lewandowski, din minutul 31, doar că arbitrul nu a apreciat reproșurile făcute și lucrurile au degenerat, Gerard Piqué ajungând să vadă cartonașul roșu. Odată cu această „reușită”, fotbalistul spaniol a egalat un record negativ în tricoul catalanilor - bulgarul Hristo Stoichkov avea cele mai multe cartonașe roșii din istoria clubului, 11. Raportat strict la meciurile din campionat, fundașul numără opt eliminări, la fel ca anterior menționatul Hristo Stoichkov, dar și precum Pep Guardiola. Din fericire, Gerard Piqué apucase să-și ia rămas bun de la suporterii lui FC Barcelona, sâmbătă, chiar pe Camp Nou, când catalanii au câștigat cu 2-0 partida cu Almeria. 

Încheie cu un bilanț grandios

Dincolo de acest episod, în urma lui Gerard Piqué rămân cifrele impresionante în tricoul clubului catalan: 616 de partide jucate la formația de pe Camp Nou, 53 de goluri marcate, opt titluri de campion cucerite în Primera División, șapte Cupe ale Spaniei, șase Supercupe, trei Ligi ale Campionilor și tot atâtea Supercupe ale Europei. Acestor performanțe se adaugă o Cupă Mondială ridicată deasupra capului în anul 2010, dar și un Campionat European câștigat în 2012.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net