Fotbalul saudit încearcă să atragă jucători: ce salarii dau în ligile inferioare

Ultima actualizare:

Dincolo de sumele uriașe de bani, care „se învârt” în primul eșalon de fotbal din Arabia Saudită, se încearcă atragerea de jucători în „sportul rege” și în ligile inferioare. Astfel, au fost publicate online o serie de anunțuri cu oferte de muncă pentru a atrage fotbaliști de divizia a treia, precum şi pentru a-şi consolida echipele feminine, informează presa internațională.

Fotbalul saudit caută jucători pentru eșaloanele inferioare (FOTO: Getty Images)
Fotbalul saudit caută jucători pentru eșaloanele inferioare (FOTO: Getty Images)

„Clubul caută jucători pentru a juca în divizia a treia din Arabia Saudită. Salariu: între 3.000 (n.r. 2.740 de euro) şi 4.000 (n.r. 3.655 de euro) de dolari pe lună, plus casă”, este un exemplu de anunț, astfel de cazuri fiind tot mai dese, atât pe rețelele de socializare, cât și pe platforme specializate în oferte de muncă în lumea fotbalului.
„Am putea număra mii de interacţiuni, în fiecare zi, prin e-mail, reţele de socializare şi Whatsapp, cerând informaţii despre această ofertă specială. Ne-am dat seama că această piaţă era deja o realitate şi că lumea fotbalului putea să vadă că cererea nu era doar pentru marile vedete”, explică un specialist al unei astfel de platforme, într-o discuție cu ziarul spaniol „Marca”.

Fotbalul feminin, o altă miză pentru saudiți 

Dorința saudiților de a se dezvolta nu se limitează la fotbalul masculin, ci se extinde și la cel feminin: „Căutăm jucătoare pentru echipele feminine din prima şi a doua divizie din Arabia Saudită. Jucătoarea trebuie să fi fost convocată de ţara sa la ultima Cupă Mondială feminină”, se arată într-una din oferte. „Salariul pentru prima divizie era în jur de 5.000 de dolari (n.r. 4.570 de euro), iar principala cerinţă era să fi participat la ultima Cupă Mondială. Răspunsul a fost, de asemenea, surprinzător: 935 de candidate s-au interesat de detaliile ofertei”, a concluzionat specialistul platformei, potrivit presei spaniole. 
În ceea ce privește fotbalul „mare”, saudiții au investit fără rețineri: în nici jumătate de an, în 2023, autoritățile au scos din conturi nu mai puțin de 780 de milioane de euro pentru achiziționarea jucătorilor și asigurarea salariilor anuale, concetrându-se pe patru cluburi - Al-Hilal, Al-Nassr, Al-Ittihad și Al-Ahli.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net