Haaland, cel mai curtat atacant din lume, a semnat cu Manchester City

Ultima actualizare:

Manchester City și-a asigurat serviciile celui mai curtat atacant din lume: Erling Haaland. El va juca în următorii cinci ani în tricoul echipei lui Josep Guardiola.

Haaland este cotat la 150 de milioane de euro (FOTO: EPA)
Haaland este cotat la 150 de milioane de euro (FOTO: EPA)

Mutarea a fost confirmată deja de purtătorul de cuvânt al familiei Haaland, jucătorul efectuând între timp vizita medicală.

Conform presei engleze, fotbalistul în vârstă de 21 de ani va avea un salariu anual de 25 de milioane de euro, sumă căreia i se vor putea adăuga bonusuri, dacă va deveni golgheterul Premier League sau dacă va cuceri titlul de campion. Cel mai probabil, la această mutare a contat și părerea tatălui fotbalistului, Alf Inge, care la rândul său a jucat pentru City, în perioada 2000-2003.

La rândul ei, Manchester City a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund, pentru transferul atacantului norvegian. "Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Erling Haaland din data de 1 iulie 2022. Transferul rămâne sub rezerva finalizării acordului cu jucătorul", au precizat "cetăţenii", într-un scurt comunicat.

Mai joacă un meci la Borussia Dortmund

Fotbalistul norvegian va mai juca un ultim meci pentru Borussia Dortmund, în weekend, împotriva celor de la Hertha. Haaland evoluează pentru gruparea germană de la începutul anului 2020 și va pleca mai devreme decât prevede înțelegerea, pentru că Dortmund nu vrea să riște să îl piardă gratis. Conform ziariștilor britanici, mutarea o va costa pe Manchester City aproximativ 75 de milioane de euro. Practic, în doi ani și jumătate, Dortmund a câștigat de pe urma nordicului 55 de milioane de euro, nemții aducându-l la 1 ianuarie 2020 de la Salzburg pentru 20 de milioane de euro.

În acest sezon, Haaland a jucat 29 de meciuri în toate competițiile și a reușit 28 de goluri. În toată perioada de la Borussia Dortmund el a adunat 85 de goluri în 88 de partide.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net