Mircea Lucescu are blocată o sumă fabuloasă în băncile din Ucraina

Tehnicianul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu este unul dintre marii perdanți ai conflictului sângeros din Ucraina. El ar avea blocată în băncile din Ucraina o sumă foarte importantă de bani: 5 milioane de dolari.

Mircea Lucescu (FOTO: EPA)
Mircea Lucescu (FOTO: EPA)

Informația a fost publicată de sport.ua, site care scrie că majoritatea banilor sunt în băncile ucrainene din perioada în care românul o conducea pe Șahtior Donețk. Concret, din 2016, de când tehnicianul a plecat de la această echipă, el nu ar putea să-și scoată toții banii și să-i multe, pentru că guvernul ucrainean a impus unele restricţii în sistemul bancar. Printre ele, regula conform căreia o persoană nu poate retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile sale într-un an, informează news.ro.

De această problemă ar fi încercat să se ocupe inclusiv preşedintelel clubului Dinamo Kiev, miliardarul Igor Surkis. Acesta, o persoană cu foarte multe relații, promisese că îl va ajuta pe Lucescu să retragă banii câştigaţi anterior în Ucraina, însă eforturile lui au fost zădărnicite de război. Drept urmare, totul s-a amânat, iar Mircea Lucescu nu știe când va putea folosi acei bani.

Are un salariu de două milioane de euro la Dinamo Kiev

Numit la cârma formației Dinamo Kiev la începutul campionatului trecut, Mircea Lucescu are un salariu anual de aproximativ 2 milioane de euro. El a cucerit anul trecut titlul și Cupa Ucrainei, dominând ca pe vremuri întrecerea internă. În plus, a promovat foarte mulți tineri la naționala Ucrainei. Anul acesta, în momentul întreruperii campionatului, Il Luce își dusese echipa pe locul secund, cu șanse foarte bune de a cuceri din nou titlul. Războiul din Ucraina a izbucnit cu doar două zile înaintea startului returului, astfel că românul și jucătorii săi au fost surprinși de conflict în baza de pregătire a lui Dinamo Kiev.

Chiar dacă nu dorea, Mircea Lucescu a plecat în țară cu mașina, împreună cu impresarul Arcadie Zaporojanu, ei ajungând în România după un drum de 17 ore în care au încercat să evite drumurile principale pentru a nu se întâlni cu vehiculele armatei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net