Mircea Lucescu: ”Nici eu, nici Răzvan nu vom mai antrena vreodată naționala”

Între familia Lucescu și echipa națională a României este o iubire imposibilă. Seniorul familiei a explicat de ce nu va mai reveni niciodată pe banca primei reprezentative și a spus că aceleași gânduri le are și fiul său, Răzvan.

Mircea Lucescu a cucerit titlul în Ucraina și cu Șahtior și cu Dinamo Kiev (FOTO: EPA)
Mircea Lucescu a cucerit titlul în Ucraina și cu Șahtior și cu Dinamo Kiev (FOTO: EPA)

"Eu mi-am spus părerea de mult timp, am suferit foarte mult atunci, când s-a întâmplat, şi mi-am spus mie că niciodată nu am să revin la naționala României. Am plecat după un 4-0 cu Austria şi după un meci cu totul şi cu totul extraordinar şi după alte succese consecutive foarte bune şi o pleiadă de jucători tineri crescuţi pe lângă mine. Satisfacţia a fost enormă. Nu ştiu dacă cineva acolo ar avea nevoie de personalitatea mea, în FRF, nu cred. S-a mai pus o dată problema şi au făcut tot ce a fost posibil să nu mă mai apropii de echipa naţională. Acum 20 şi ceva de ani. Nu actuala conducere. Răzvan Burleanu a venit după mine la Kiev să-mi propună să preiau naţionala. Era prea târziu. Şi Răzvan are aceeaşi filosofie ca mine, nu mai antrenează niciodată naţionala, după ceea ce s-a întâmplat cu el atunci. Şi el a terminat cu naţionala foarte bine, un 3-0 cu Bosnia. Nu e simplu să fii antrenorul naţionalei. Eu am fost puternic când am preluat naţionala şi aveam nişte atacuri incredibile sin partea revistei Săptămâna. În fiecare săptămână mă desfiinţa, dar nu am avut nicio problemă”, a spus Mircea Lucescu la Digi Sport, explicând și de ce fiul său, Razvan Lucescu, a refuzat cea mai recentă propunere.

Răzvan Lucescu a cucerit Liga Campionilor Asiei acum doi ani (FOTO: EPA)
Răzvan Lucescu a cucerit Liga Campionilor Asiei acum doi ani (FOTO: EPA)

Mircea Lucescu: ”Edi Iordănescu a demonstrat că poate fi antrenor”

Actualul antrenor al formației Dinamo Kiev a mai spus că el îl va susține pe viitorul selecționer, indiferent cine va fi acesta. Apoi, i-a analizat pe principalii pretendenți. A părut că îl consideră pe Edi Iordănescu mai potrivit pentru acest rol decât pe Adrian Mutu. “Selecţionerul trebuie să aibă o susţinere totală a opiniei publice. Altfel va fi foarte greu ca mesajul său să ajungă la jucători. Dan Petrescu a demonstrat că e antrenor, Edi Iordănescu a demonstrat că poate fi antrenor. Adrian Ursea nu ştiu în ce măsură va fi ascultat de jucători. El este un bun antrenor. Mutu nu ştiu cum s-a manifestat ca antrenor. E un băiat inteligent, cred eu, ar putea să facă. E un risc. Trebuie să acorde o atenţie deosebită şi să fie ajutat. Mi-aş fi dorit să fi avut cel puţin doi ani de antrenorat la o echipă de club şi pe urmă să plece la echipa naţională. Indiferent cine va fi va avea sprijinul meu şi al tuturor celor din fotbal. Total”, a mai spus cel care a calificat pentru prima dată România la un turneu final al Campionatului European, la ediția din 1984, din Franța, atunci când la această competiție participau doar 8 formații, nu 24 ca acum!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net