Nicolae Stanciu, transfer inedit: pleacă de la Slavia Praga în China

Lovitură de teatru pe piața transferurilor: Nicolae Stanciu, al patrulea jucător român ca valoare conform transfermarkt.com, este pe punctul de a pleca în China, să joace la formația Wuhan FC. Odată cu transferul acolo, și legătura cu naționala pare mai greu de făcut.

Nicolae Stanciu a mai luat decizii surprinzătoare când a ales să se transfere
Nicolae Stanciu a mai luat decizii surprinzătoare când a ales să se transfere

Edi Iordănescu nici nu s-a instalat bine pe scaunul de selecționer că primește vești proaste pe bandă rulantă. După ce a aflat că Ianis Hagi va fi indisponibil până în vară, o altă veste îi vine din Cehia. Unul dintre liderii naționalei, Nicolae Stanciu, este pe punctul de a se transfera de la Slavia Praga la formația chineză Wuhan FC. Chiar dacă, declarativ, jucătorii care joacă în Asia rămân în vizorul echipei naționale, realitatea ne-a demonstrat de-a lungul timpului că ei nu mai sunt convocați sau dacă sunt chemați la lot nu dau randament, din cauza diferenței de fus orar, imposibil de surmontat în cele 2-3 zile cât durează pregătirea unui meci din Liga Națiunilor sau din preliminariile Campionatului European.

Vestea transferului lui Nicolae Stanciu (28 de ani) la Wuhan, echipa din orașul în care se bănuiește că s-a „născut” pandemia de coronavirus care a afectat lumea în ultimii doi ani, a fost publicată în presa cehă. „Mijlocașul român Nicolae Stanciu ar trebui să se îndrepte către Wuhan FC, din China. Surse din culise confirmă informația. S-a ajuns la acordul final după negocieri-maraton ce s-au încheiat după miezul nopții. Persoanele interesate de Stanciu se află în Praga de luni. Conducerea Slaviei ar fi obținut o ofertă profitabilă, de 4 milioane de euro, adică exact suma pe care a trebuit să o plătească când l-a cumpărat pe fotbalist acum doi ani și jumătate”, au scris cei de la Sport.cz, citați de gsp.ro.

Stanciu, al patrulea cel mai bine cotat fotbalist român

Cotat de site-ul transfermarkt.com la 7 milioane de euro, Stanciu este al patrulea român în ierarhia celor mai bine estimați jucători români. El este devansat de Răzvan Marin (Cagliari, 14 milioane euro), Alex Cicâldău (Galatasaray, 9 milioane de euro) și Dennis Man (Parma, 8 milioane de euro). Mijlocașul român este la egalitate cu Ianis Hagi.

Acum, se pare că aventura cehă se va termina pentru Stanciu după doi ani și jumătate plini de succese la Slavia Praga, perioadă în care a cucerit două titluri și în care a jucat în grupele Ligii Campionilor, fiind unul dintre preferații fanilor. Această dragoste necondiționată a suporterilor vine din prestațiile sale, dar și din faptul că a trădat-o pe veșnica rivală, Sparta Praga. Românul a fost legitimat la Sparta între ianuarie 2018 și ianuarie 2019, plecând apoi în Arabia Saudită, la Al Ahli, acolo unde nu a rezistat decât șase luni și de unde a fost cumpărat de Slavia.

Dacă va ajunge la Wuhan, el se va transforma automat în vedeta echipei, pentru că întreg lotul chinezilor are o valoare mai mică decât cele 7 milioane de euro ale lui! Lucru explicabil, având în vedere că în ultimul sezon formația abia s-a salvat de la retrogradare, fiind prima deasupra liniei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net