Omagiu pentru Pelé: numele său intră în dicționar. Ce va însemna

Unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a văzut Planeta va face parte, de acum, din dicționarul portughez Michaelis. Cuvântul „pelé” va reprezenta un superlativ în orice domeniu, în semn de omagiu la adresa fostului jucător brazilian. 

Pelé face parte, de acum, din dicționar (FOTO: Getty Images)
Pelé face parte, de acum, din dicționar (FOTO: Getty Images)

“Pelé adj m+f sm+f – Acel sau cel care este ieşit din comun, care datorită calităţii sale, valorii sau superiorităţii nu poate fi egalat de nimic sau nimeni, exact ca Pelé , cum i se spunea lui Edson Arantes do Nascimento (1940-2022), considerat cel mai bun sportiv al tuturor timpurilor, excepţional, incomparabil, unic. El este «pelé» în baschet. Ea este «pelé» în tenis. Ea este «pelé» în dramaturgia braziliană”, este definiţia concretă din dicţionarul din Portugalia.

Peste 100.000 de oameni au semnat pentru inițiativa

Acest lucru se întâmplă în urma inițiativei manifestate, recent, de către Fundaţia Pelé, care a lansat o campanie, îndemnând ca acest cuvânt să fie introdus în dicţionar ca adjectiv, care semnifică „grandoare”, „inegalabil” şi „unic”. Dat fiind faptul că petiţia online a strâns peste 100.000 de semnături, cuvântul a fost introdus în dicţionar.
„Campania «Pelé în dicționar» este una dintre cele mai originale la care am participat, vreodată. Numele său în dicționar este o piesă foarte importantă a moștenirii sale, care îl va menține pe Pelé viu pentru totdeauna”, a declarat Joe Fraga, directorul executiv al Fundației care poartă numele fostului campion mondial din fotbal.
Cu ocazia materializării acestei idei, familia lui Pelé a primit o plachetă, menită să marcheze momentul. Deocamdată, Michaelis a inclus deja cuvântul „pelé” în ediţia sa digitală, urmând ca definiţia să apară şi în următoarea versiune tipărită a dicţionarului. 
Legendarul Pelé a încetat din viaţă, în data de 29 decembrie, la São Paulo, la vârsta de 82 de ani. Pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento, Pelé este singurul jucător din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială, fiind considerat unul dintre cei mai mari sportivi, din toate timpurile, la nivel global. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net