Mircea Rednic revine în fotbalul românesc: cu ce echipă a semnat „Puriul”

UTA Arad nu a pierdut vremea și, în aceeași săptămână, a încheiat colaborarea cu fostul antrenor, László Balint și și-a asigurat un nou om pe banca tehnică, pe Mircea Rednic. Despărțirea de fostul tehnician a fost anunțată, marți dimineață, tot atunci fiind oficializată și venirea „Puriului”. La cei 61 de ani ai săi, Mircea Rednic preia echipa arădeană de pe locul 14 în Superliga României, la doar un punct de locul care se duce direct în liga secundă de fotbal.

Mircea Rednic, noul antrenor al lui UTA Arad (FOTO: Sportpictures)
Mircea Rednic, noul antrenor al lui UTA Arad (FOTO: Sportpictures)

Astfel, colaborarea cu László Balint rămâne de domeniul trecutului, clubul din Arad anunțând că a fost vorba despre o reziliere amiabilă, mulțumindu-i tehnicianaului de 44 de ani pentru implicarea sa, dat fiind că acesta a condus-o pe „Bătrâna Doamnă” în semifinalele Cupei României, după o pauză de apoape șase decenii.
„În urma unei analize profunde și îndelungate a situației din clasament, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord comun - chiar dacă nicio parte nu și-a dorit acest lucru, însă am ținut toți cont de binele echipei - ca, începând de astăzi, să se facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, printr-o înțelegere amiabilă de reziliere. Le dorim succes în continuare tuturor, mulțumim, Gyuszi Balint, că după 57 de ani jucăm semifinala Cupei României!”, se arată în comunicatul emis de UTA Arad.

Bilanțul fostului tehnician, László Balint, care a promovat-o echipa în Liga 1

Între timp, soarta echipei va fi în mâinile lui Mircea Rednic, care a semnat o înțelegere valabilă până la sfârșitul sezonului viitor, fiind prima echipă pe care acesta o va pregăti, de la despărțirea de Dinamo, în decembrie 2021. „Conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu Mircea Rednic, care va prelua banca tehnică a echipei UTA începând de astăzi, contractul întinzându-se până la sfârșitul sezonului 2023-2024. Îi mulțumim domnului Rednic - fotbalist și antrenor cu rezultate deosebite pe plan național și internațional - că a acceptat această provocare, îi dorim mult succes în realizarea obiectivelor”, mai punctează clubul arădean. 
Sub conducerea lui László Balint, în al doilea său mandat, arădenii au avut un bilanț de șase victorii, șase egaluri și 10 înfrângeri în toate competițiile. În prima perioadă petrecută la UTA (iulie 2019-ianuarie 2022), antrenorul a adunat 36 de victorii, 28 de egaluri și 30 de înfrângeri, de numele său fiind legată o mare performanță: promovarea lui UTA Arad în primul eșalon românesc, în vara anului 2020. De-a lungul carierei sale, László Balint le-a mai pregătit pe Unirea Târlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu-Mureș, Csíkszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov, Metaloglobus și CS Universitatea Craiova. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net