Victoria sezonului. Rapid învinge FCSB și se relansează în lupta pentru podium

Rapid a reușit o victorie importantă, duminică, în duelul cu FCSB. Grație meciului adjudecat cu 1-0, în fața propriilor suporteri, gruparea antrenată de Adrian Mutu s-a relansat în lupta pentru podiumul din Superliga României. Singurul om care și-a trecut numele pe tabela de marcaj, Alexandru Albu, a decis soarta partidei, în minutul 21, aceasta fiind cea dintâi victorie din play-off pentru giuleșteni.

Alexandru Albu (stânga) o face pe Rapid să spere (FOTO: Sportpictures)
Alexandru Albu (stânga) o face pe Rapid să spere (FOTO: Sportpictures)

„E o victorie importantă, o victorie de moral. Am fost inspirat cu titularizarea lui Funsho. A muncit foarte mult, a atacat spațiile, a făcut ce trebuia să facă. Am trăit meciul cu emoții. Îmi doream ca echipa mea să câștige. Au fost două reprize diferite. Am fost mai buni, în prima repriză, apoi am suferit în repriza a doua, FCSB a dominat. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea din repriza a doua, mă încântă! Nu s-au dat bătuți și, chiar dacă am suferit, nu ne-am dat bătuți. Cei de la FCSB au individualități importante, combină foarte bine, ne-au obligat să ne apărăm puțin mai jos. Moldovan a făcut un meci mare, la fel și Cristi Săpunaru. Toți băieții s-au dăruit. E victoria lor, o merită. Cum spuneam și la conferința de presă, nu există momente de răgaz pentru noi. Trebuie să fim concentrați în continuare, trebuie să uităm acest meci și să ne gândim la cel cu CFR Cluj. Noi ne vedem de drumul nostru, încercăm să acumulăm cât mai multe puncte și vom vedea unde vom ajunge. Cu un lot întărit, putem lupta pentru titlu în sezonul următor”, a rezumat duelul cel poreclit „Briliantul”.

Fault dur, chiar la debutul meciului

Una dintre fazele controversate ale confruntării s-a produs chiar la debutul partidei, în minutul trei, când rapidistul Răzvan Onea a avut un fault mult-discutat asupra lui Florinel Coman. „S-a dus cu genunchiul, nu cu talpa, e fotbal, a fost o intrare dură, dar nu violentă, nu periculoasă. Mă bucur că nu a pățit Coman nimic, dar Onea să fie mai atent, că avea galben în minutul patru și vedeam același scenariu ca la Craiova. La fiecare meci, eu cer o agresivitate pozitivă, ei au simțit că e derbi. Noi plecam cu șansa a doua pe foaie, așa cum ei au făcut-o pe Arena Națională, cu câteva luni în urmă și au câștigat, cu o atitudine mai bună. Azi s-a întâmplat invers și cred că asta «i-a costat». A fost greu din punct de vedere al presiunii, a fost pe undeva artificial creată, dar Rapid e un club mare, presiune există, trebuie să stai mereu concentrat pentru că în fotbal contează doar următorul rezultat”, a mai punctat Adrian Mutu.
„Am pus piciorul tare în dueluri. Știam că trebuie să-i luăm tare ca să-i incomodăm. Mă bucur că ne-a reușit. La faza cu Florinel Coman nu m-am dus agresiv, ca să-l lovesc. Am tras picioarele, nu m-am dus cu talpa în față. Am venit în viteză și el s-a dat peste cap”, a venit și justificarea lui Răzvan Onea. La rândul său, antrenorul principal de la FCSB, Elias Charalambous, nu abandonează lupta pentru supremația în campionatul românesc, declarând: „Totul e posibil. Matematic încă suntem în cursa pentru titlu și luptăm, până la finalul sezonului. Spun, mereu, că cel mai important meci e cel următor, acolo trebuie să ne concentrăm”. „Trebuie să credem în noi, pentru că nu se știe ce se întâmplă, așa a fost și la începutul sezonului. Sunt echipe foarte bune în play-off, niciun meci nu seamăna cu altul, deci e un play-off care se joacă. Per total, un egal era echitabil, părerea mea. Și noi, când am jucat cu ei, eram într-o pasă proastă, dar a fost un derbi, până la urmă”, a conchis Florinel Coman.

Începe returul play-off-ului

Lupta pentru titlu intră pe ultima sută de metri, din weekend-ul următor debutând returul play-off-ului Superligii României. Deocamdată, Farul Constanța își păstrează avantajul avut pe parcursul întregului sezon, fiind pe primul loc, cu 42 de puncte. În spatele său se află campioana României, CFR Cluj, cu 38 de puncte, iar podiumul e completat de FCSB cu 37. Apoi, clasamentul play-off-ului le regăsește pe CSU Craiova pe a patra poziție, cu 35 de puncte, Rapid cu 31 și, în fine, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu 24. La finele play-off-ului, campioana României va avea biletul asigurat pentru primul tur preliminar din Liga Campionilor, urmând ca alte trei echipe să meargă către turul doi preliminar din Conference League, una dintre acestea fiind câștigătoarea Cupei României.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net