„Zboară” către titlu: Farul învinge CFR Cluj, după un penalti anulat campioanei

Ultima actualizare:

Farul Constanța a învins CFR Cluj, sâmbătă, cu 1-0 și reușește să încheie pe primul loc turul play-off-ului din Superliga României. Pe de altă parte, pentru campioana României, emoțiile se întețesc în privința șansei ardelenilor de a lua titlul pentru a șasea oară consecutiv.

Adrian Mazilu (albastru) o face pe Farul „să zboare” către titlu (FOTO: Sportpictures)
Adrian Mazilu (albastru) o face pe Farul „să zboare” către titlu (FOTO: Sportpictures)

Echipa lui Gheorghe Hagi a luat-o de la zero, după eșecul din etapa trecută, când a pierdut cu 1-2 în fața lui FCSB și și-a adunat puterile pentru duelul cu gruparea lui Dan Petrescu. A fost nevoie de un singur gol, reușit de Adrian Mazilu, la debutul reprizei secunde ('54), pentru ca liderul clasamentului să se distanțeze la patru puncte de CFR Cluj și la cinci de FCSB. Clujenii au avut o tresărire de speranță la finele meciului la care au asistat peste 4.000 de oameni, când Sebastian Colțescu a dictat penalti, dar după consultarea sistemului VAR de către fostul arbitru internațional Marius Avram, lovitura de la 11 metri a fost anulată.
Întrebat despre șansele echipei sale la titlu, Gică Hagi a anunțat că este interesat doar de ce face Farul și că se bazează pe „legea atracției”. „Filosofia mea în viață e că totul depinde de mine, așa cum am transmis-o și jucătorilor mei. În viață nu e bine să depinzi de alții, niciodată. Trebuie să fii tu, să-ți plănuiești lucrurile, succesul. Succesul se construiește, succesul se planifică. Trebuie să ai viziune, trebuie să pedalezi, să muncești. O să vină. Dar tu trebuie să crezi. Se cheamă legea atracției, dacă nu știați. În pandemie, am citit și eu de ea. Trebuie să atragi lucrurile. Dacă nu știi să le atragi, ele nu vin. Nu mă interesează să fac calcule. Absolut deloc. Contează ce facem noi”, a declarat cel supranumit „Regele” în fotbal.

Pe de altă parte, Dan Petrescu „n-a gustat” înfrângerea jucătorilor săi și, după fluierul final, s-a dus direct la vestiare, fără să-l mai salute pe Gică Hagi. La interviurile de după, cel poreclit „Bursucul” a punctat că a preferat să se retragă, pentru a-i lăsa pe cei de la Farul să-și savureze victoria. „Cu Gică suntem prieteni, l-am lăsat să se bucure, unde să mă duc peste el? Mai ales că era foarte fericit, eu foarte supărat. Singurul reproș, s-au dat cinci minute de prelungiri s-au jucat 30 de secunde. Și Gică a fost supărat că l-am bătut cu 3-0 și nu a venit să mă salute, a doua zi m-a sunat”, a spus Dan Petrescu. De altfel, CFR Cluj nu a putut conta pe câțiva jucători-cheie din „curtea” sa, având doi accidentați care au făcut dificile calculele pentru formula de joc a partidei: Ciprian Deac și Mario Camora. „E clar că suntem foarte supărați. Orice decizie VAR se ia e împotriva noastră. Nu e anul nostru. Nu vreau să comentez dacă a fost sau nu. Farul a meritat victoria, nu am ce să le reproșez băieților. Farul e favorită, mai sunt cinci meciuri, trebuie să ne concentrăm. A fost o greșeală în lanț la gol, noi nu jucăm la ofsaid, demult nu am luat un gol atât de ușor. Dacă pierd, trebuie să-mi reproșez foarte multe, normal. Eu sunt convins că, dacă vom reuși să câștigăm următorul meci, vom reintra în cărți”, a mai spus Dan Petrescu. După meciul pierdut cu Farul, campioana României a suferit primul eşec în play-off, încheind o serie de nouă meciuri consecutive fără eşec în campionat, după cinci victorii şi patru egaluri.

Le suflă în ceafă

Dacă primele două locuri sunt, deocamdată, ocupate de Farul și CFR Cluj, în spatele lor „răsuflă” FCSB și CS Universitatea Craiova, la un punct, respectiv trei distanță de campioana României. FCSB are șansa, însă, de a trece de CFR Cluj și a urca pe locul secund, în funcție de evoluția din duelul cu Rapid, programat în Giulești, cu casa plină, duminică, de la 20.30 și difuzat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Din grupa play-off-ului mai fac parte Rapid și Sepsi OSK, urmând ca, din weekend-ul următor, să înceapă returul acestei faze a competiției.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net