Benzema, „cel mai cel” din Liga Campionilor. Recordul reușit de atacantul lui Real

Ultima actualizare:

Victoria lui Real Madrid în fața lui Chelsea Londra a avut o însemnătate aparte pentru Karim Benzema, atacantul francez devenind jucătorul de câmp cu cele mai multe partide disputate în Liga Campionilor, din întreaga istorie a clubului madrilen.

image

Formația de pe „Santiago Bernabéu” și-a asigurat prezența în semifinalele competiției, după ce a învins-o în retur pe Chelsea, marți, cu 2-0. Disputat în deplasare, meciul a fost cel cu numărul 131 în Liga Campionilor pentru Karim Benzema, în ipostaza de jucător al spaniolilor. 
Astfel, câştigătorul Balonului de Aur i-a depășit pe foştii căpitani ai Realului: atacantul Raúl González, retras din activitate şi fundaşul Sergio Ramos, în prezent la Paris Saint-Germain, cu 130 de meciuri, respectiv 129. Altminteri, fotbalistul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor pentru Real Madrid este fostul portar Iker Casillas, care numără 150 de prezențe. Per total, însă, Karim Benzema a disputat în 150 de partide din cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, celelalte 19 fiind jucate pentru fosta sa formaţie, Olympique Lyon.

Cristiano Ronaldo, liderul all-time al competiției. Leo Messi, pe podium

Fotbalistul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor este portughezul Cristiano Ronaldo, cu un total de 183 de jocuri: 59 pentru Manchester United, 101 pentru Real Madrid şi 23 pentru Juventus Torino. Între timp reorientat către fotbalul saudit, jucătorul lusitan legitimat la Al-Nassr este urmat în clasament de fostul portar spaniol Iker Casillas. Acesta are 177 meciuri: 150 pentru Real Madrid şi 27 pentru FC Porto, în vreme ce poziţia a treia îi revine argentinianului Lionel Messi. Proaspătul campion mondial numără 163 de meciuri: 149 pentru FC Barcelona şi 14 pentru Paris Saint-Germain. De asemenea, actualul antrenor al echipei FC Barcelona, Xavier Hernández, este jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în Liga Campionilor sub culorile unui sigur club, 151, pentru FC Barcelona. 
Revenind la sezonul curent al competiției, deocamdată și-au asigurat prezența Real Madrid și AC Milan, pentru locurile rămase libere lupta dându-se între Manchester City și Bayern München, respectiv Benfica Lisabona și Internazionale Milano. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net