Acum ori niciodată: Rapid-FCSB, meci important în lupta pentru titlu

Rapid pregătește o partidă de zile mari, în acest weekend, urmând să înfrunte FCSB, duminică, în fața propriilor suporteri. Programat de la 20.30 și contând pentru etapa a V-a a play-off-ului din Superliga României, meciul se va disputa pe un stadion plin, biletele epuizându-se în doar câteva ore, în vreme ce aceia care nu vor putea ajunge au varianta să-l urmărească pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Rapid își pune speranțele redresării în meciul cu FCSB (FOTO: Sportpictures)
Rapid își pune speranțele redresării în meciul cu FCSB (FOTO: Sportpictures)

Până acum, giuleștenii au avut o misiune grea în play-off, bilanțul lor arătând două egaluri și tot atâtea înfrângeri, trupa lui Adrian Mutu nefiind favorită în acest context, mai ales având în vedere tensiunile din rândul echipei și al suporterilor. Astfel, FCSB pornește cu un avantaj moral - formația din Capitală vine după o victorie, per total numărând două meciuri câștigate și tot atâtea remize. Practic, victoria din runda trecută, cu Farul Constanța, 2-1, îi dă din nou speranțe lui FCSB la titlu, care e la doar două puncte distanță de echipa pregătită de Gheorghe Hagi și cu un punct mai puțin față de campioana României, CFR Cluj.  

Postul lui Adrian Mutu, în pericol?

„Trebuia să câștigăm, altfel nu mai aveam șanse. Suntem la mâna noastră, e foarte important. Lupta la titlu e foarte frumoasă. E un play-off pe cinste, de urmărit. Echipele sunt bune, de tradiție. Oricine poate bate pe oricine. Acest play-off face cinste fotbalului românesc. Important e să știm să gestionăm momentele importante. Aici se face diferența. Noi trebuie să fim atenți, să mai lucrăm să perfecționăm tot. Într-un derbi cum e cel cu Rapid nu se știe niciodată. Și noi am avut o formă slabă înaintea meciului cu Rapid și, când au venit pe Arena Națională, știți ce s-a întâmplat. Nu va fi deloc ușor, va fi foarte greu, e un derbi. Nu contează clasamentul, contează doar ce se scrie pe teren, în acea seară”, a prefațat confruntarea unul dintre fotbaliștii lui FCSB, Florinel Coman.

De altfel, FCSB bifează un plus și la capitolul valorii lotului, fotbaliștii săi fiind de două ori mai bine cotați decât giuleștenii. Dacă în cazul gazdelor de duminică, cel mai bine văzut este goalkeeper-ul Horațiu Moldovan, a cărui valoare e aproximată la 1,8 milioane de euro de către Transfermarkt, oponentul său de la FCSB, mijocașul Darius Olaru, este cotat la 5,3 milioane de euro.
Duelul de sub Podul Grant va fi condus la centru de către arbitrul Horațiu Feșnic, aflat la a doua partidă pe care o oficiază în faza curentă a competiției, per total clujeanul numărând, în sezonul curent, 18 jocuri în campionat, trei în Cupa României și alte opt partide europene, de-a lungul vremii adunând nu mai puțin de 155 de partide în primul eșalon românesc. Dat fiind că avându-l pe Horațiu Feșnic arbitru, Rapid nu a pierdut niciun meci în acest sezon, gruparea vișinie îl poate considera chiar un talisman pe „fluierașul” delegat la confruntarea cu FCSB.

Farul Constanța, misiune de „care pe care” cu CFR Cluj în Liga 1

Nici Farul Constanța nu are o misiune prea ușoară, urmând să primească vizita lui CFR Cluj, sâmbătă, de la 20.30. Gazdele nu vor putea conta pe Denis Alibec, accidentat la ultimul meci și fiind încă în perioadă de recuperare, dar existând șanse să revină în acest play-off. Duelul va fi arbitrat de către Sebastian Colțescu, „centralul” de 45 de fiind cel mai în formă și cel mai apreciat arbitru român al ultimilor ani, numai în sezonul curent conducând 21 de meciuri, din totalul celor 363 de prezenţe strânse la centru. Echipa lui Gică Hagi nu a pierdut niciodată, în actuala ediție de campionat, cu Sebastian Colțescu arbitru.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net