Președintele lui Union Berlin îi acuză pe politicieni că se folosesc de fotbal

Preşedinte al clubului Union Berlin, Dirk Zingler, a declarat, în revista săptămânală ”Sport Bild”, că politicienii au decis să impună un număr limitat de fani şi meciuri fără spectatori în fotbalul profesionist nu din motive de sănătate, ci pentru că vor să arate alegătorilor că "sunt activi împotriva pandemiei".

image

Potrivit acestuia, politicienii "au prins obiceiul de a folosi forţa fotbalului pentru a-şi transmite propriile idei, propriile obiective politice în mass-media [...] pe principiul "Trebuie să facem ceva vizibil". Evident, stadioanele de fotbal sunt o ţintă naturală, pentru că fotbalul are o acoperire largă. Dar a desemna tribunele drept locuri de contaminare nu este corect", a spus oficialul.

Pentru Dirk Zingler, riscul de infectare pe stadioane este ”foarte scăzut”, pentru că spectatorii” sunt în aer liber ”şi că intră pe arene doar persoane vaccinate sau trecute prin boală", testate şi care poartă mască.

Președintele lui Union Berlin și-a încheiat intervenția pe un ton la fel de dur: ”Golim stadioanele şi trimitem oamenii înapoi la casele lor sau în baruri, unde se adună să urmărească meciurile”.

Union Berlin ocupă locul 7 în Bundesliga, având 27 de puncte, cu două mai puțin decât Freiburg, care se află pe 3.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net