Protest la unison: Fener a abandonat Supercupa Turciei după 3 minute

Ultima actualizare:

Meciul dintre Fenerbahçe SK și Galatasaray Istanbul, programat duminică, a durat doar trei minute - la scurt timp după fluierul de start, jucătorii celei dintâi formații au părăsit terenul de joc, în semn de protest la adresa unor situații pe care ei le consideră nedreptăți față de club.

Fenerbahçe SK a plecat la vestiare, după doar câteva minute de joc (FOTO: EPA)
Fenerbahçe SK a plecat la vestiare, după doar câteva minute de joc (FOTO: EPA)

De altfel, din aceleași motive, conducerea clubului din Istanbul decisese să titularizeze pentru meciul cu pricina 11 tineri din echipa sa, toți cu vârste sub 19 ani. După ce au primit un gol în primul minut de joc, fotbaliștii lui Fenerbahçe s-au îndreptat către vestiare, punând capăt partidei prin abandon.
„Este timpul ca ceasurile fotbalului turc să fie resetate”, a declarat preşedintele clubului Fenerbahçe, Ali Koç, în cursul unei conferinţe de presă, pe care susţinut-o, înaintea meciului. Afirmând că prea multe titluri de campioană „i-au scăpat printre degete” lui Fenerbahçe într-o manieră controversată, Koç a denunţat existenţa unei „reţele ascunse în fotbalul turc de ani de zile”, care, susţine el, „decide cursul campionatului prin intermediul arbitrilor”.

Federația turcă, neimpresionată de cererile lui Fener

Înaintea meciului, Fenerbahçe a cerut ca un arbitru străin să conducă Supercupa şi a solicitat inclusiv amânarea acesteia, motivând programarea meciului pe care urmează să-l dispute, joi, în Europa Conference League, împotriva lui Olympiakos Pireu.
Federaţia turcă de fotbal a fost, însă, de o altă părere: după ce a dictat, miercuri, o suspendare de un meci pentru doi jucători de la Fenerbahçe, după violenţele produse la Trabzon, la finalul partidei de campionat cu Trabzonspor, a respins cele două solicitări ale clubului din Istanbul. De cealaltă parte, Galatasaray a aliniat prima sa echipă în Supercupa Turciei, programată iniţial pe 29 decembrie, la Riad, în Arabia Saudită, dar amânată în ultimul moment, după ce organizatorii saudiţi au refuzat să permită jucătorilor să poarte tricouri cu sloganuri politice - ambele echipe au dorit să îmbrace la încălzire tricouri cu imaginea lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul „Turciei moderne”, pentru a sărbători centenarul Republicii Turcia. Fotbaliștii lui Galatasaray nu au fost deloc impresionați de protestul adversarilor și cele reclamate în fotbalul turc, sărbătorind asiduu cucerirea Supercupei prin abandonul lui Fenerbahçe. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net