Real Madrid, spectacol unic în victoria de la Liverpool, din Liga Campionilor

Uneori nu e nevoie să treacă 10 sau 11 luni pentru a alege ”meciul anului”. Sunt de ajuns 90 de minute disputate în cea de-a doua lună a unui sezon pentru a știi că întrecerea pentru cea mai frumoasă partidă din an s-a încheiat înainte de a începe. Iar meciul Liverpool – Real Madrid, scor 2-5, din prima manșă a optimilor Ligii Campionilor, nu are cum să mai fie detronat din această postură.

Vinicius a marcat de două ori în prima repriză (FOTO: EPA)
Vinicius a marcat de două ori în prima repriză (FOTO: EPA)

Scenariul a fost ideal, spectacolul a fost total, iar golurile au oscilat între faze de kinogramă și gafe de curtea școlii. Când pe teren se află vedete de zeci sau chiar sute de milioane de euro, show-ul oferit nu poate să fie decât de 5 stele. Iar debutul meciului a fost conform așteptărilor, cu un gol marcat în minutul 4, cu călcâiul, de uruguayanul lui Liverpool, Nunez! 10 minute mai târziu, o fază care trebuia să se încheie cu o degajare a portarului belgian al Realului, Courtois, s-a terminat cu o gafă incredibilă a acestuia – efectiv a dat pe lângă minge – iar Salah nu a avut de îndeplinit decât o formalitate. 2-0 pentru Liverpool în primul sfert de oră era ceva ce nici cei mai înfocați fani ai ”cormoranilor” nu-și imaginau. Numai că niciodată nu e bine să te crezi învingător când joci cu Realul. Madrilenii, bulversați la început de startul excelent al gazdelor, au revenit ușor în joc și nu doar că au redus din diferență în minutul 21, după un șut splendid al lui Vinicius, dar au și egalat, în minutul 36, prin același jucător, care nici acum nu știe cum a înscris, pentru că golul său a fost de cascadorii râsului. Portarul gazdelor, Alison, a vrut să degajeze, dar a făcut-o direct în atacantul brazilian, care închisese și ochii și se întorsese și cu spatele tocmai ca să nu fie lovit prea tare! După pauză, pe teren a existat o singură echipă, Real, iar cele trei goluri marcate au venit mai firesc ca o ninsoare iarna. Militao (47) şi Benzema, cu o dublă în minutele 55 și 67 au stabilit scorul final al acestei optimi din Liga Campionilor, Liverpool – Real 2-5, greu de anticipat, dar și mai greu de uitat de fanii fotbalului.

Returul Real Madrid - Liverpool va avea loc la 15 martie

La final, antrenorul învingătorilor, Carlo Carlo Ancelotti, a declarat: „Nu e simplu, mai ales după felul în care a început partida. Nu ne-am pierdut încrederea și încet-încet am reușit să controlăm și am fost eficienți în ofensivă. Vinicius a făcut un meci incredibil. Am terminat bine prima parte din acest duel și trebuie să ne gândim că în retur trebuie să luptăm și să suferim. La scorul de 2-0, m-am gândit la meciul cu Manchester City și speram că se va întâmpla la fel. Asta s-a și întâmplat, chiar mai mult decât atât. Am început să marcăm, să fim periculoși, ne-am îmbunătățit în defensivă. Nimic nu este decis încă. Liverpool a suferit în a doua parte a meciului, dar noi am suferit în prima repriză. Sunt mulțumit pentru că jocul a fost bun”, a spus el.

La rândul său, Jurgen Klopp, care are cel mai slab an de când a preluat-o pe Liverpool, a declarat: „Începutul a fost extraordinar, a fost perfect, am jucat exact ce voiam. Toată prima repriză a fost bună, cu excepția golurilor încasate. La primul gol, am fost pasivi, nu am urmărit adversarii. Golul doi e o eroare, nu trebuia să se întâmple, dar s-a întâmplat, 2-2. Apoi s-a făcut 3-2, ceea ce nu ne poate avantaja când jucăm împotriva unei echipe care e atât de bună pe contraatac. Apoi nu am reușit să ne revenim. Ei au devenit mai încrezători și au marcat goluri superbe. În retur vom merge acolo și vom juca fotbal, va fi o provocare imensă”, a spus și Klopp. Partida retur va avea loc la 15 martie.

Istvan Kovacs nu a dat un penalty pentru Liverpool

Arbitrul de centru al acestui meci a fost românul Istvan Kovacs, cel care a avut parte de o singură fază controversată. Era minutul 53, la scorul de 2-3, când fundașul Realului, Dani Carvajal l-a împins pe atacantul englezilor, Darwin Nunez, când acesta sărea la cap. Reluările au arătat că spaniolul l-a împins clar pe adversarul său, însă nici Kovacs, nici arbitrii din camera VAR, nu au acordat penalty. Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a declarat că românul a greșit flagrant. „E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului”, a declarat Crăciunescu pentru „Gazeta Sporturilor”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net