România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor 2022. Avem o șansă mare
Naționala României poate spune că a avut noroc la tragerea la sorți a grupelor Diviziei B a Ligii Națiunilor, ediția 2022. Competiția asigură șansa de calificare la Campionatul European 2024.
Fostele glorii ale fotbalului mondial, francezul Robert Pires şi spaniolul Gaizka Mendieta au fost cei care au reparatizat naționala tricoloră în Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor. Adversarele noastre vor fi reprezentativele Bosniei și Herțegovinei, Finlandei şi Muntenegrului, adversare care chiar nu sunt de speriat.
Iar dacă ne uităm la celelalte grupe din divizia noastră, putem vedea că ”tricolorii”, care au fost în aceeași urnă valorică alături de Israel, Serbia şi Irlanda, au avut noroc. În Grupa 1 vor juca Ucraina, Scoţia, Irlanda și Armenia, în Grupa 2 - Islanda, Rusia, Israel și Albania, iar în Grupa 4 - Suedia, Norvegia, Serbia și Slovenia.
România nu are încă un selecționer
Ca și noi, toate cele trei adversare ale noastre au ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2022. Cu toate ne-am mai întâlnit de-a lungul ultimului deceniu și în fața tuturor am obținut măcar câte o victorie. Partidele vor avea loc în lunile iunie (4 meciuri) și septembrie (2 meciuri). Deocamdată nu se știe exact cum, dar este sigur că cel puțin trei locuri la turneul final al Campionatului European din 2024 vor fi acordate prin această competiție. Pentru a fi siguri că suntem în cursă pentru acele bilete, naționala noastră ar trebui să își câștige grupa din Liga Națiunilor.
În viitorul apropiat, prima grijă a FRF trebuie să fie numirea unui selecționer. După cum a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, până pe 20 decembrie se așteaptă răspunsul lui Dan Petrescu, antrenorul formației CFR Cluj. Gurile rele spuneau că „Bursucul” a amânat special răspunsul pentru a vedea adversarele României din Liga Națiunilor. Dacă ar fi așa, acum nu mai are nici un motiv să refuze propunerea.
Componenţa grupelor Ligii Naţiunilor
Divizia A
Grupa 1: Franţa, Danemarca, Croaţia, Austria
Grupa 2: Spania, Portugalia, Elveţia, Cehia
Grupa 3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria
Grupa 4: Belgia, Ţările de Jos, Polonia, Ţara Galilor
Divizia B
Grupa 1: Ucraina, Scoţia, Irlanda, Armenia
Grupa 2: Islanda, Rusia, Israel, Albania
Grupa 3: Bosnia-Herţegovina, Finlanda, ROMÂNIA, Muntenegru
Grupa 4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia
Divizia C
Grupa 1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Insulele Feroe
Grupa 2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru/Estonia
Grupa 3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan/Moldova
Grupa 4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar
Divizia D
Grupa 1: Liechtenstein, Kazahstan/Moldova, Andorra, Letonia
Grupa 2: Malta, Cipru/Estonia, San Marino