Scene înfiorătoare: un fotbalist a murit, după ce și-a dat foc în semn de protest

Un jucător de fotbal din Tunisia a avut un final tragic, după ce a murit, la începutul acestei săptămâni, dându-și foc în semn de protest față de „statul polițienesc”. Anunțul tragediei a fost făcut de către fratele său, relatează AFP.

Un jucător de fotbal a avut un sfârșit tragic (FOTO: Getty Images)
Un jucător de fotbal a avut un sfârșit tragic (FOTO: Getty Images)

În vârstă de 35 de ani, Nizar Issaoui era un fotbalist liber de contract, anterior evoluând la mai multe echipe, atât din prima ligă, cât și din eșaloanele inferioare din Tunisia. Viața sa a luat sfârșit dramatic, după ce și-a dat foc, anunțând înainte într-un mesaj postat pe social media că a decis să se condamne singur la moarte prin foc. „Nu mai am energie, statul polițienesc să știe că pedeapsa va fi pusă în aplicare, azi”, a ameninaț el și, mai apoi, a trecut la fapte. 

Acuzat de terorism pentru că a reclamat un prețurile neloiale ale unui negustor

Presa tunisiană consemnează că Nizar Issaoui voia să protesteze, astfel, faţă de poliţie, după ce a fost acuzat de terorism, atunci când s-a prezentat la secţia de poliţie ca să depună plângere împotriva unui vânzător de fructe, care vindea bananele cu zece dinari kilogramul, dublu faţă de preţul stabilit de autorităţi.

Fostul jucător și-a dat foc în semn de protest (FOTO: Twitter)
Fostul jucător și-a dat foc în semn de protest (FOTO: Twitter)

Într-un video care circulă în social media, Nizar Issaoui poate fi văzut filmându-se cu telefonul mobil şi ţipând cu disperare: „Pentru o dispută cu o persoană care vinde banane cu 10 dinari, mă acuză de terorism. De terorism pentru o problemă legată de banane”.
Inițial internat de urgență la un spital din Kairouan, avâmd arsuri de gradul al treilea, fostul jucător a fost transferat, apoi, un spital de arşi din Tunis. Presa din țara sa notează că, după anunțul morții lui Nizar Issaoui, în cursul serii de joi au avut loc o serie de ciocniri în localitatea Haffouz, între tineri manifestanți și polițiști, care s-au soldat cu incidente și intervenții din partea celor din urmă cu diverse substanțe pentru a dispera mulțimea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net