Bayern acuză prețurile PSG. Cât costă, comparativ, un bilet în marile campionate

Ultima actualizare:

Victoria reușită de Bayern München pe terenul celor de la Paris Saint-Germain nu a fost scutită de nemulțumiri. Nemții au plecat învingători de pe terenul francezilor, marți, câștigând cu 1-0 prima manșă a optimilor din Liga Campionilor, însă susținătorii lor n-au fost încântați de condițiile partidei. 

Neymar, „ținta” ironiilor în rândul suporterilor lui Bayern München (FOTO: Getty Images)
Neymar, „ținta” ironiilor în rândul suporterilor lui Bayern München (FOTO: Getty Images)

Suporterii grupării germane „au taxat” alegerea gazdelor de a scoate la vânzare bilete la prețuri considerate mult prea ridicate. Într-un banner afișat în timpul partidei, în semn de protest, susținătorii lui Bayern München au punctat: „70 de euro? N-am ajuns încă să fim Neymar. Douăzeci este destul!”, urmat de o urare „de bine” la adresa lui PSG. 
Mesajul a devenit repede unul viral, fiind preluat de presa internațională. Raportat la prețurile din România, costul pretins de PSG pentru un meci de Liga Campionilor este unul, într-adevăr, ridicat. Acesta pălește, însă, comparativ cu Premier League, care deși e campionat intern, faptul că e considerat printre cele mai puternice din lume setează scoruri greu de ignorat. Media unui bilet din campionatul englez atinge 85 de euro, cel mai mare cost fiind la Liverpool FC, unde susținătorii cormoranilor au de achitat, în medie, 140 de euro pentru un tichet. Pe locul secund se situează Arsenal, cu 120 de euro, fiind urmată de Chelsea, 110 și Manchester United, 100. 

Banner Bayern jpg

Spania și Italia, mai prietenoase cu buzunarele suporterilor 

Interesant este că, în Germania, media prețurilor pentru un meci de-al lui Bayern München sau Borussia Dortmund este de 60 de euro, adică apropiat de costul unui tichet de la partida în care a fost afișat banner-ul. Francezii, în schimb, le fac concurență englezilor: 130 de euro este media unui bilet de la meciurile lui Paris Saint-Germain și 80 în cazul celor de la Olympique Marseille.
Comparativ cu Anglia, Spania și Italia sunt, totuși, printre țările prietenoase cu buzunarele, atunci când vine vorba despre a asista la o partidă de fotbal: media unui bilet de la FC Barcelona este de 90 de euro, în timp ce la Real Madrid se ridică la 95. Similar, în Italia, cei care vor să-i vadă în acțiune pe SSC Napoli sau Juventus Torino au un cost mediu de 70 de euro, în vreme ce AC Milan e cotată cu 60. Când vine vorba despre România, lucrurile stau diferit - raportat, desigur, la veniturile țării. Prețurile biletelor de la Rapid variază între 6 și 60 de euro, în vreme ce la FCSB sunt cuprinse între 6 și 24 de euro, iar la CFR Cluj între 3 și 16 euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net