Surpriză în LaLiga. Real Madrid a pierdut la codașa Getafe!

Lider autoritar al primei divizii de fotbal a Spaniei, Real Madrid a pierdut (0-1), cu totul neașteptat, pe terenul lui Getafe, formaţie care luptă pentru salvarea de la retrogradare. Turcul Enes Unal a marcat unicul gol, în minutul 9. Confruntarea a contat pentru etapa cu numărul 19 a campionatului spaniol.

Jucătorii lui Getafe se felicită după victoria cu liderul Real Madrid (Foto: EPA-EFE)
Jucătorii lui Getafe se felicită după victoria cu liderul Real Madrid (Foto: EPA-EFE)

După meci, antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a încercat să rămână optimist, însă a apreciat că acest rezultat reprezintă un semnal de alarmă: "Am avut reacţie în primele zece minute după gol. Apoi nu am mai putut. Nu sunt multe de spus, dar se pare că noi am mai rămas în vacanţă încă o zi. A fost mai puţină concentrare, mai puţin angajament... Este clar că nu meritam înfrângerea. Aș spune chiar că meritam o remiză. Nu am jucat bine şi nu există scuze. Am pierdut un punct. Ieri (n.r. - sâmbătă), după antrenament, le-am spus jucătorilor că mi-a plăcut cum s-au mişcat şi azi uite ce s-a întâmplat! Nu este o critică la adresa jucătorilor şi acceptăm această înfrângere fără a dramatiza sau face o tragedie pentru că suntem lideri în continuare. Nimeni nu a ieşit în evidenţă. Există jucători care nu au făcut un joc bun. Benzema a fost unul dintre ei, dar a da vina pe Benzema mi se pare prea mult", a spus Ancelotti, potrivit mundodeportivo.es.

Astăzi (duminică, 2 ianuarie), mai sunt programate jocurile Alaves - Real Sociedad, Betis Sevilla - Celta Vigo (ambele de la 19.30) şi Mallorca - FC Barcelona (ora 22.00). Tot azi s-au jucat partidele Atletico Madrid - Rayo Vallecano 2-0 și Elche - Granada 0-0.

În clasament, Real Madrid are 46 de puncte şi este pe primul loc, după 20 de meciuri jucate. Pe locurile următoare se află FC Sevilla (38 de puncte / 18 partide), Betis Sevilla (33p/18m), Atletico Madrid (32p/19m), Rayo Vallecano (30p/19m), Real Sociedad (29p/18m), FC Barcelona (28p/18m) şi Valencia (28p/19m).

Getafe ocupă locul 16, cu 18 puncte, la trei puncte de Alaves, de pe locul 18, retrogradabil.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net