Tragedie în fotbal: doi morți și 80 de răniți la meciul arbitrat de Kovács

Ceea ce ar fi trebuit să fie un spectacol fotbalistic s-a transformat într-un eveniment dramatic.

István Kovács se bucură de trecere internațională (FOTO: Getty Images)
István Kovács se bucură de trecere internațională (FOTO: Getty Images)

Totul s-a petrecut în fața stadionului din Basra, înaintea finalei Cupei Golfului, unde Irak și Oman se duelează pentru trofeu. Partida este programată joi seară, de la ora 18.00, urmând să fie arbitrată de românul István Kovács. Doar că situația a degenerat și mii de fani, supărați că rămân fără bilete, au provocat o tragedie. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a se asigura că vor vedea pe viu marele meci, o parte din ei venind chiar de la sute de kilometri distanță. Ajunși la fața locului, au descoperit că cea mai mare parte a tichetelor au fost deja vândute și, astfel, de la bucurie la furie a fost un singur pas. Cei prezenți au forțat porțile arenei, s-au urcat unii peste alții încercând să pătrundă cu orice preț, ducând la scene îngrozitoare, cu o mulțime de oameni întinși pe jos, fără posibilitatea de a ajunge ambulanțele la ei. Așa se face că cel puțin două persoane au murit și aproximativ 80 au fost rănite, potrivit cifrelor inițiale furnizate de către ministrul de interne irakian.

„Finala a stârnit mare interes nu doar în Irak. Zeci de mii de suporteri au venit din alte țări din Golf și s-au strâns la Basra, punând o mare presiune pe infrastructura foarte proastă a orașului. Autoritățile susțin că Basra nu e pregătit pentru un asemenea eveniment”, arată publicația Al-Jazeera.
La meciul dintre Irak şi Oman, István Kovács îi va avea alături pe asistenţii Vasile Marinescu şi Mihai Artene. Arbitrul de rezervă va fi Salman Falahy, în timp ce în camera VAR se vor afla Jeremy Pignard (Franţa) şi Jiyedh Redouane (Maroc). Odată ce competiția din Irak se va încheia, arbitrul român se va pregăti pentru Campionatul Mondial al Cluburilor, care se va desfășura între 1 și 11 februarie în Maroc, fiind unul dintre cei doi arbitri europeni selectați de FIFA.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net