Tragedie în fotbal: a murit la 21 de ani, în timpul unui meci

Ultima actualizare:

Cazul unui fotbalist de numai 21 de ani a șocat lumea sportului internațional, după ce aceasta a murit, în timpul unui meci.

Fotbalul ivorian, în doliu (FOTO: Getty Images)
Fotbalul ivorian, în doliu (FOTO: Getty Images)

Legitimat la gruparea ivoriană Racing d'Abidjan, fundaşul Moustapha Sylla a acuzat o stare de rău în timpul partidei disputate de echipa sa și prăbușindu-se pe teren, sub privirile neputincioase ale colegilor săi. 
„Fundaşul nostru Moustapha Sylla a murit, după ce i s-a făcut rău pe teren în timpul meciului RCA - Sol FC. (...) În timpul evacuării sale la spital, Moustapha a murit. A ajuns la club în septembrie anul trecut şi avea doar 21 de ani”, au informat cei de la club, citați de AFP.

Era la club doar de câteva luni

Moustapha Sylla juca pentru Racing d'Abidjan abia din toamna anului trecut, echipa sa evoluând în prima divizie ivoriană, începând cu sezonul 2018/2019 și câștigând chiar titlul pus la bătaie în Coasta de Fildeş, în 2020. În prezent, aceasta se află pe locul șapte în campionat, având un bilanț de șapte victorii, șase remize și șapte înfrângeri, fiind la 11 puncte distanță de liderul din campionat. Miza competiției interne din Coasta de Fildeș este primul loc din ierarhie, care duce către calificarea spre Liga Campionilor CAF. Comparativ, echipa care ocupă primul loc ASEC Mimosas, nu are nici măcar o înfrângere, câștigând 10 dintre duelurile disputate și numărând opt remize. 
Campionatul din Coasta de Fildeș nu se numără tocmai printre cele mai puternice din lume, având în vedere faptul că, spre exemplu, liderul clasamentului are un lot al cărui total abia atinge două milioane de euro, având inclusiv jucători cotați la doar 10.000 de euro. În contrast, transferul-record reușit de ASEC Mimosas a ajuns la 3,5 milioane de euro: Karim Konaté a stârnit interesul celor de la Red Bull Salzburg, ajungând să evolueze în Bundesliga din Austria, începând de anul trecut. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net