Tragedie în fotbalul internațional. A murit la 27 de ani, după ce a căzut pe teren

Fotbalul internațional este în doliu, fiind „străbătut” de o tragedie, după ce un jucător în vârstă de 27 de ani a murit, la câteva zile după ce s-a prăbușit pe teren. Uruguayanul Juan Izquierdo a căzut în timpul unui meci de fotbal, disputat săptămâna trecută și, în cele din urmă, a murit, marți, potrivit anunțului făcut de echipa sa, Club Nacional de Football.

Fotbalul internațional, străbătut de o veste tristă (FOTO: EPA)
Fotbalul internațional, străbătut de o veste tristă (FOTO: EPA)

„Cu cea mai profundă durere şi şoc în inimile noastre, Club Nacional anunţă moartea iubitului nostru jucător Juan Izquierdo. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor şi celor dragi. Tot clubul Nacional este în doliu pentru pierderea sa ireparabilă”, este anunțul făcut prin intermediul platformei X, fostă Twitter.  

Campionatele din primele două divizii, amânate

Meciul care conta pentru manșa a doua din optimile de finală ale Cupei Libertadores și care le aducea față în față pe Club Nacional de Football și São Paulo s-a disputat pe 22 august, în Brazilia, jucătorul prăbușindu-se pe teren. Practic, fundașul a căzut la pământ inconştient, în minutul 84, fără să intre în contact cu un alt jucător. Jucătorii ambelor echipe au solicitat imediat asistenţă medicală, iar fotbalistul a fost scos de pe teren într-o ambulanţă.
Fotbalistul a ajuns la spital, intrând la terapie intensivă, până în ziua în care a murit. Conducerea spitalului a anunţat că Juan Izquierdo a suferit un „stop cardiorespirator asociat cu aritmia sa cardiacă”, la o zi după ce medicii declaraseră că se confrunta cu o presiune intracraniană crescută. De altfel, jucătorul era conectat la un ventilator, încă de duminică şi se afla sub îngrijire neurologică critică, de la începutul acestei săptămâni.
Campionatele de fotbal din prima şi a doua divizie din Uruguay au fost amânate, în weekend, din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a lui Juan Izquierdo, care devenise tată, în urmă cu numai două săptămâni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net