Un fotbalist român, ovaționat de presa franceză: „E unul dintre principalii actori!”

AJ Auxerre a reușit „să smulgă” un punct din partida disputată la OGC Nice, vineri și încheiată cu 1-1. Principalul erou al formației a fost portarul român Ionuț Radu, despre care presa din Hexagon a avut numai cuvinte de laudă.

Ionuț Radu, în atenția presei franceze (FOTO: EPA)
Ionuț Radu, în atenția presei franceze (FOTO: EPA)

„Ionuț Radu este unul dintre principalii actori ai revenirii lui AJ Auxerre. A fost decisiv cu Lorient, etapa trecută, iar acum a avut patru intervenții salvatoare, printre care și un penalti. De când a venit el, AJ Auxerre are o medie de 1,14 goluri primite pe meci, față de 2,16 cu Benoit Costil, în prima parte a sezonului. A devenit un om de bază în echipa lui Auxerre”, a notat presa franceză, prin „vocea” celor de la de la „L’Equipe”.

Apogeul carierei, în fotbalul italian

„Născut în 1997 la București, România, Andrei Ionuț Radu a fost considerat rapid un jucător promițător. A semnat cu Inter Milano la 16 ani și a bifat primele apariții la echipa mare trei ani mai târziu. Internațional român a ajuns în semifinala Euro U21 2019 și continuă să progreseze. Are, în prezent, două selecții la echipa națională. Cu experiența sa din Italia, portarul se alătură, așadar, lui Auxerre pentru următoarele șase luni. Portarul de la Inter Milano este împrumutat până la finalul sezonului, fără opțiune de cumpărare. Va purta tricoul cu numărul 1”, au informat și cei de la AJ Auxerre. 
Evaluat de publicațiile de specialitate la 3,5 milioane de euro, Ionuț Radu este un portar cu experiență, în palmaresul său regăsindu-se, pe lângă grupările de tineret de la Inter Milano, și, mai apoi, prima echipă, Genoa CFC, Parma Calcio 1913, US Cremonose. Nici de la naționala României nu a lipsit - la selecționata de U21 a adunat 14 meciuri, iar la prima reprezentativă numără, deocamdată, două apariții.
AJ Auxerre ocupă primul loc, 16, în Ligue 1, din Franța, deasupra celor care duc în eșalonul secund, având un bilanț de cinci victorii, șapte remize și 14 înfrângeri. Comparativ, OGC Nice se află pe a șaptea poziție, având 11 meciuri câștigate, nouă egaluri și șase partide pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net