Fraţii Xhaka, care pe care!

Ultima actualizare:

    Granit Xhaka  se va afla la  primul duel  cu fratele său
Granit Xhaka se va afla la primul duel cu fratele său

Albania – Elveţia, al doilea meci din grupa României la Euro 2016, propune un duel în familie cum n-a mai existat vreodată la o asemenea competiţie.

Încă de la tragerea la sorţi de la finalul anului trecut, s-a vorbit mult despre posibila confruntare dintre fraţii Xhaka, Granit (23 de ani) şi Taulant (25 de ani). Mezinul e deja un nume consacrat în fotbalul european, el transferându-se în această vară de la Mönchengladbach la Arsenal în schimbul unei sume de aproape 40 de milioane de euro. Granit Xhaka s-a născut la Basel, în Elveţia, din părinţi albanezi, astfel că a fost eligibil pentru ambele reprezentative.

„Naţionala Albaniei nu m-a căutat niciodată, dar Elveţia a făcut-o. Cu fratele meu a fost o poveste diferită”, declara recent mijlocaşul Granit Xhaka. Într-adevăr, deşi a evoluat pentru Elveţia la toate categoriile de juniori, fundaşul Taulant Xhaka (legitimat la FC Basel, campioana din Ţara Cantoanelor) a optat pentru Albania la seniori.

Iată cum a fost posibil ca în această după-amiază, la Lens, doi fraţi să fie adversari la Euro 2016, lucru nemaiîntâlnit până acum. „Să jucăm unul împotriva altuia e ultimul lucru pe care ni-l doream. Am mai fost o dată adversari, când eu eram la Basel şi fratele meu la Grasshoppers, meci în care am avut un sentiment ciudat”, a mărturisit elveţianul Granit Xhaka.

Părinţii celor doi sunt  de origine albaneză

Taulant Xhaka  joacă în naţionala  Albaniei
Taulant Xhaka joacă în naţionala Albaniei

Legăturile de „rudenie” între Albania şi Elveţia nu se opresc la cazul Xhaka. În total, albanezii au şase jucători care ar fi putut evolua fără probleme în tricoul rivalilor din meciul de astăzi. La rândul lor, în lotul elveţienilor sunt câţiva fotbalişti importanţi, în frunte cu vedeta Shaqiri, care s-au născut din părinţi albanezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net