România – Franța LIVE Euro 2016 | Francezii au găsit punctul slab al naționalei României

Ultima actualizare:
Răzvan Raţ e pe posterul României la Euro 2016
Răzvan Raţ e pe posterul României la Euro 2016

România – Franța LIVE Euro 2016 | Echipa României se sprijină pe patru stâlpi în apărare: Ciprian Tătărușanu, Răzvan Raț, Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore. Iată cum îi descrie presa franceză pe jucătorii care le vor ține piept vineri, 10 iunie, puternicilor atacanți francezi, în meciul de deschidere de la Euro 2016, România – Franța.

Jurnaliștii de la cel mai important ziar de sport din Franța, l’Equipe, sunt convinși că marele atu în calificarea României la EURO 2016 a fost apărarea. Înainte de meciul de deschidere România – Franța, de vineri, 10 iunie, de la ora 22.00, L’Equipe face o analiză detaliată a jocului echipei noastre în apărare, încercând să dezvăluie toate secretele tactice.

Nicio echipă nu a jucat mai bine decât România în apărare în calificările la turneul final din Franța. Doar două goluri au primit tricolorii în zece meciuri. Anghel Iordănescu s-a bazat pe patru jucători: Ciprian Tătărușanu, Răzvan Raț, Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore. Pe partea dreaptă a fost titular Paul Papp. Însă fundașul stelist a plecat de la echipă și a pierdut și locul din națională, în locul lui fiind selecționați Cristian Săpunaru (Pandurii Târgu Jiu) și Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb).

Ciprian Tătărușanu (30, Fiorentina)

Postul de portar este unul din puținele pentru care Anghel Iordănescu a avut de ales între doi jucători de nivel apropiat. L-a preferat pe Ciprian Tătărușanu, titular la Fiorentina, în dauna lui Costel Pantilimon, rezervă la Watford. Tătărușanu a ajuns în Italia în 2014, după ce și-a încheiat contractul cu Steaua București, dar s-a impus cu adevărat în acest sezon, cu 37 de meciuri din 38 posibile în Serie A.

Dragoș Grigore s-a luptat în permanență cu atacanții italieni
Dragoș Grigore s-a luptat în permanență cu atacanții italieni

În ciuda gabaritului impresionant (1,98 m), are reflexe surprinzătoare. ”Le dă încredere apărătorilor, le permite să joace mai avansat. Joacă de asemenea bine cu piciorul. Este foarte înalt și ajută apărarea ieșind la cornere sau la loviturile libere”, a declarat Claudiu Keșeru pentru L’Equipe.

Răzvan Raț (35 de ani, Rayo Vallecano)

”Este unul dintre jucătorii noștri cei mai experimentați”, l-a descris adjunctul Viorel Moldovan pe Raț pentru jurnaliștii francezi. La 35 de ani, Răzvan Raț este însă departe de recordul de selecții deținut de Dorinel Munteanu (134). Raț numără numai 111. Ar fi putut să se apropie mai mult, însă fundașul stânga a ratat amicalele din luna martie, din cauza unei accidentări la umăr suferite în meciul împotriva Italiei, din 17 noiembrie (încheiat cu scorul 2-2).

Vlad Chiricheş joacă mai mult la echipa naţională decât la echipa de club
Vlad Chiricheş joacă mai mult la echipa naţională decât la echipa de club

A fost operat și a reluat antrenamentele abia la sfârșitul lunii martie, revenind în meciurile oficiale o lună mai târziu, împotriva lui Real Madrid. Și-a calculat revenirea astfel încât să prindă forma maximă la Euro. ”Are multă experiență, a jucat foarte mult timp la cel mai înalt nivel, astfel încât poate anticipa jocul în funcție de adversarul direct”, a explicat Keșeru. ”Nu prea poți să-l pui în dificultate și ajută foarte mult atacul.”

Vlad Chiricheș (26 de ani, Napoli)

La fel ca Tătărușanu, Vlad Chiricheș este sub contract cu un club italian, dar spre deosebire de coechipierul său masivul apărător central nu este titular în Serie A, fiind folosit mai mult în meciurile din Liga Europa. ”Este unul dintre cei mai importanți jucători ai noștri”, le-a spus Viorel Moldovan jurnaliștilor francezi. În absența lui Raț, Chiricheș a purtat banderola de căpitan în meciurile cu Lituania (1-0) și Spania (0-0), la sfârșitul lui martie. Se pare că lucrurile au decurs bine, de vreme ce selecționerul Anghel Iordănescu a hotărât ca Vlad Chiricheș să fie căpitanul României la Euro 2016.

Tătărușanu nu a primit decât două goluri în zece meciuri campania de calificare la Euro 2016
Tătărușanu nu a primit decât două goluri în zece meciuri campania de calificare la Euro 2016

Este un apărător central în vârstă de 26 de ani, cu foarte multe calități. Puternic în dueluri, cu un plasament bun, cu un joc la cap redutabil și precis în ieșiri. Are însă un defect: este lent și nu are explozie pe primii metri.

Dragoș Grigore (29 de ani, Al-Sailiya, Qatar)

”Vlad Chiricheș se completează foarte bine cu Dragoș Grigore. Se angajează în dueluri, dar pot juca la fel de bine retras, la acoperire”, a explicat Claudiu Keșeru pentru L’Equipe. Cu toate acestea, apărătorul central nu s-a remarcat prea mult la Touluse, unde a jucat un sezon, între 2014 și 2015.


    Dragoș Grigore, în meciul cu selecționata Italiei
Dragoș Grigore, în meciul cu selecționata Italiei

Fostul său antrenor, Alain Casanova, spune despre el că este destul de lent, dar îi laudă capacitatea extraordinară de a citi jocul și de a anticipa situațiile. ”Are un joc bun la cap și intervine foarte promt în jocul de pase al adversarilor. Are o tehnică bună și știe să joace scurt. Are însă și un joc bun în adâncime, poate schimba ritmul fără probleme cu transversale de 60 de metri.”

Mai multe informații despre meciul Franța - România de la Euro 2016 puteți afla din următoarele materiale:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mbappe facebook webp
Stadion vulcan in Arabia Saudita (X) jpg
CM 2030 jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net