Schimbările "Generalului" Iordănescu

Ultima actualizare:

    Locul lui Andone  în atac ar putea  fi luat de Alibec
Locul lui Andone în atac ar putea fi luat de Alibec

Meciul cu Elveţia, de miercuri (15 iunie), ar putea aduce câteva modificări în formaţia noastră. Prima modificare ar putea fi chiar dintre buturi, acolo unde Tătăruşanu i-ar lăsa locul lui Pantilimon, însă surprize pot apărea în fiecare compartiment al echipei.

Primul joc al nostru la acest Euro a arătat o selecţionată curajoasă, dar totuşi emotivă în faţa Franţei (1-2). Anghel Iordănescu a mizat mai mult pe apărare, însă acum, cu Elveţia, avem nevoie de puncte şi automat trebuie să evoluăm ofensiv. Astfel, Generalul pregăteşte pentru meciul de poimâine (miercuri) alţi fotbalişti ca titulari.

În poartă nu va mai fi Tătăruşanu, pentru a-l proteja după ce mulţi oameni de fotbal l-au acuzat că a gafat la faza golului marcat de Giroud, şi va apărea Pantilimon. Practica nu ar fi nouă pentru Iordănescu, la fel procedând şi la Euro 1996, când din postura de selecţioner a decis să-l ţină pe tuşă pe Stelea la un duel cu Spania şi să mizeze pe serviciile lui Prunea, după ce “Arnold” greşise copilăreşte cu două meciuri înainte, contra Franţei. În apărare, Raţ va trece pe bancă şi Filip va fi prezent din primul minut pe teren contra elveţienilor, iar în linia mediană Adi Popa îi va ceda locul lui Torje, mult mai incisiv şi având avantajul că este şi un bun executant al loviturilor libere. În atac, Florin Andone, care s-a zbătut mult în faţa francezilor, dar nu a avut realizări, va face rocada cu Alibec, un “vârf” mai tehnic. Denis va fi susţinut şi de Bogdan Stancu, desemnat cel mai bun român în partida cu “cocoşii galici”. “Cu Elveţia trebuie să atacăm mai mult şi avem nevoie de un vârf de calitate, nu că Andone nu ar fi, dar unul să aibă mai multă fineţe, cum e Alibec. Tactica trebuie să fie făcută pentru a-l pune în evidenţă pe Denis, să se simtă liber… Andone e genul muncitor”, a explicat oficialul dinamovist Cornel Dinu. 

Următorul meci al românilor va fi miercuri

Fostul antrenor al Stelei, Marius Lăcătuş, a comentat şi el: “Dacă Adi Popa nu va fi refăcut, pentru că a făcut un efort extraordinar în meciul cu Franţa, ar putea juca Gabi Torje sau Alex Chipciu. Mă aşteptam ca Stanciu şi Popa să aibă mai multe realizări în fazele ofensive, dar trebuie să ţinem cont şi de valoarea adversarilor”. Un alt simbol al celor din Ghencea, Nicolae Dică, l-a lăudat şi el pe fotbalistul Astrei: “Îmi place foarte mult Alibec, e puternic, ştie să protejeze mingea, ştie să paseze… A intrat bine în joc contra Franţei, a încercat şi driblinguri”. 

«Tricolorii» au vizitat castelul din Chantilly

Jucătorii echipei  naţionale au făcut  poze la tablouri
Jucătorii echipei naţionale au făcut poze la tablouri

Anghel Iordănescu a continuat surprizele pentru jucătorii săi: după un grătar cu o seară înainte, duminică (12 iunie) le-a acordat o “oră de cultură”.

La câţiva kilometri de baza unde sunt cantonaţi românii se află Château de Chantilly, iar selecţionerul a ţinut ca elevii săi să profite de sejurul din Franţa, una dintre cele mai bogate ţări din punct de vedere artistic. “Înaintea şedinţei de pregătire de după-amiază (n.r. ieri), jucătorii echipei naţionale şi staff-ul au pornit într-o scurtă excursie. Au mers până la Château de Chantilly, care găzduieşte cea mai mare colecţie de tablouri după muzeul Luvru. Tricolorii s-au plimbat în grădinile palatului a cărui construcţie a durat între 1358 şi 1882 şi au vizitat încăperile impresionante în stil renascentist”, s-a specificat pe site-ul Federaţiei. Acolo, “tricolorii” s-au întâlnit şi cu câţiva suporteri români, aceştia felicitându-i pentru atitudinea din meciul cu Franţa. Orele de relaxare de ieri au venit după un alt moment în care Generalul i-a suprins plăcut pe fotbalişti. Cu o seară înainte, el a programat o ieşire la un grătar, acolo unde “tricolorii” şi-au putut aduce şi familiile. (Bogdan Savin)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net