Simona Halep, 10 trofee într-un an, opt luni şi şase zile
Constănţeanca de 23 de ani a intrat după turneul de la Dubai într-o companie selectă a jucătoarelor de tenis cu minimum 10 trofee în vitrină. Frecvenţa cu care a reuşit această colecţie a fost atât de mare, încât a depăşit nume importante din istoria acestui sport.
Aventura spre vârf a Simonei Halep a început pe 15 iunie 2013, pe zgura de la Nürenberg, Germania. Aici a câştigat primul său titlu WTA, învingând-o în două seturi identice, 6-3, 6-3, pe favorita publicului, Andreea Petkovic.
Cu gheaţa odată spartă, a urmat un adevărat festival. Următorul trofeu a venit la o săptămână distanţă, pe 23 iunie, în Olanda, la Hertogenbosch, de această dată pe iarbă. Victimă: Kirsten Flipkens, tot în minimum de seturi. Alternarea suprafeţelor de joc, care deranjează orice jucător, n-a avut niciun efect asupra româncei.
După alte trei săptămâni, Simona Halep s-a întors pe zgură, la Budapesta, pentru a câştiga al treilea titlu din carieră, în faţa austriecei Yvonne Meusburger.
Pe 23 august a venit al patrulea turneu câştigat, pe cimentul american de la New Haven, unde a dat de pământ cu Petra Kvitova.
Nebunia a continuat în octombrie, la Moscova, cu Kremlin Cup, într-o finală cu Samantha Stosur, iar anul de graţie 2013 s-a încheiat în noiembrie cu a doua categorie a Turneului Campioanelor, de la Sofia, tot cu australianca în finală.
Şase cupe ridicate deasupra capului în doar şase luni, cu o medie de o victorie mare pe lună. Senzaţional pentru o jucătoare de 22 de ani. După acest forcing, Halep a început să se concentreze mai mult pe turneele de marele şlem şi competiţiile Premier.
Chiar şi aşa, anul 2014 l-a început ca Regină în Qatar, la Doha, titlu câştigat pe 16 februarie, urmat de Openul de la Bucureşti, din luna iulie. În 2015 are din nou o medie de un trofeu pe lună câştigat, la Shenzhen, în ianuarie şi Dubai pe 21 februarie.
Asta înseamnă simplu: 10 trofee în 616 zile, trei pe zgură, unul pe iarbă şi şapte pe hard. Mai repede decât Maria Şharapova, care a ajuns la atâtea titluri câştigate cu o zi mai mult, dar şi decât Serena Williams, care a avut nevoie de 2 ani şi şase luni ca să ajungă la cifra 10. E drept, ambele au realizat asta având mai puţin de 20 de ani, iar acum deţin în vitrină 34, respectiv 65 de trofee la simplu.