Uite cum arată sportivii de la Dinamo, transformați în polițiști pe timpul pandemiei de coronavirus

Dan Savenco, handbalist Dinamo
Dan Savenco, handbalist Dinamo

Aveții grijă ce legi încălcați. Nici nu vă puteți imagina cine va poate opri pe stradă să verifice declarația pe proprie răspundere. Nu îi veți recunoaște ușor pentru că au fețele acoperite de măști. Însă numele lor vă vor trezi amintiri frumoase. Au adus medalii și onoare României, iar acum sunt scoși în stradă de Ministerul de Interne. Gimnasta Larisa Iordache, tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău și handbalistul Dan Savenco au îmbrăcat haine de poliție și dau o mână de ajutor oamenilor legii. Motivul ar fi lipsa de personal cu care se confuntă acum MAI.

Ministerul de Interne i-a chemat la ordin și pe sportivii legitimați la Clubul Dinamo București. Ei patrulează, participă la filtre sau verifică starea persoanelor aflate în izolare, potrivit GSP.

El a mai precizat că fiecare sportiv a fost repartizat la o secție din apropierea domiciliului, iar acolo își desfășoară activitatea, fie de patrulare sau de munca la birou, in funcție de nevoile acelei secții.

Larisa Iordache ”transformată” în polițist

Larisa Iordache a explicat pe Facebook schimbarea temporară pe care e nevoită să o accepte: „Am schimbat costumul de gimastică în uniforma de Poliție pentru o perioadă, din cauza lipsei de personal”.

Gimnasta Larisa Iordache
Gimnasta Larisa Iordache

Trebuie să înțelegem că este cel mai bine să stăm în casă. Toți oamenii care în perioada aceasta dificilă sunt la muncă sunt în pericol. Pentru a opri acest virus, trebuie să ne gândim și la cei din jurul nostru. 

Așa că eu vă rog să stați în casă și să aveți grijă de sănătatea voastră”, a scris Larisa Iordache.

Sportiva a fost decorată de președintele Klaus Iohannis în 2017 cu Ordinul Meritul Sportiv, Clasa a III-a.

Sportivii de la Dinamo, în patrulare! Larisa Iordache, Horia Tecău și Dan Savenco, transformați în polițiști pe timpul pandemiei de coronavirus

Sunt și alți sportivi implicați în acțiunile Ministerului de Interne. Tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău verifică starea izolaților și participă la filtrele poliției din această perioadă.


    Dan Savenco, handbalist Dinamofoto: Facebook
Dan Savenco, handbalist Dinamofoto: Facebook

Dan Savenco handbalistul lui Dinamo, a urmat exemplul acestora și va oferi o mână de ajutor autorităților. El a fost trimis la o secție din carterul bucureștean Ferentari, mai arată GSP.

Președintele Clubului Dinamo, George Cosac, a transmis că în afara sportivilor care sunt calificați la Jocurile Olimpice sau care au șanse la calificare, absolut toți ceilalți sportivi legitimați aici sunt la dispoziția autorităților.

FotoJet (6) jpg
FotoJet (2) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg