Cum faci cele mai pufoase găluşte pentru supă: le... „sperii“

Ultima actualizare:

    Supa cu găluşte, printre preparatele preferate ale românilor FOTO Shutterstockclickpentrufemei.ro
Supa cu găluşte, printre preparatele preferate ale românilor FOTO Shutterstockclickpentrufemei.ro

Supa de găină cu găluşte este o mâncare de suflet a românilor. Dacă eşti bolnav, te pune pe picioare, dacă e iarnă, o farfurie fierbinte te încălzeşte şi te binedispune imediat. Supa caldă făcută din găină de ţară e delicioasă, dar găluştele pufoase dau încă bătăi de cap multora.

Chiar şi o gospodină experimentată poate da greş uneori cu găluştele de griş, care fie ies prea tari, fie se dezintegrează în supă. Reţete sunt nenumărate, iar ingredientele sunt, cu mici excepţii, aceleaşi: ouă, griş, sare. Unii adaugă puţin ulei în compoziţie, alţii puţin mălai, pentru a schimba culoarea, lţii chiar praf de copt. Însă secretul găluştelor fine şi aerate care se topesc în gură este altul şi gospodinele îl ştiu: atunci când sunt puse la fiert, în supă, găluştele trebuie... „speriate“. Nicidecum nu e vreun ritual ciudat, ci doar o tehnică simplă, cu o explicaţie logică în spate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
copiii frumoși ai starurilor colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
cea mai buna prajitura craciun jpg
horoscop
baclava turcia jpg
BeFunky collage (23) jpg
image png
1735034269 SwkW jpg
piftie de cocos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net