O cură cu pelin, un excelent remediu pentru ateroscleroză
De-a lungul timpului, de ateroscleroză s-au ocupat numeorși specialiști, terapeuți europeni. Aceștia susțin că această boală progresează lent și, uneori, abia după trei decenii declanșează un atac vascular cerebral.
La început, boala debutează cu o stare de oboseală generală și o lipsă de interes pentru orice proiecte. Treptat, slăbește și puterea de concentrare, dar și memoria, apoi, în viața bolnavului, apar confuzia, dificultatea de orientare, depresia și alterarea personalității. În final, ateroscleroza afectează întregul organism și apar tulburări grave în funcționarea ficatului, plămânilor și rinichilor.
O renumită terapeută, călugărița vizionară din secolul al XII-lea Hildegard von Bingen, a studiat problemele de sănătate și, printre acestea, s-a numărat și ateroscleroza. Rețetele ei au supraviețuit timpului și azi sunt reluate cu mult succes în clinicile occidentale.
Pelinul, de ajutor în tratarea aterosclerozei
În opinia sa, în privința aterosclerozei, punctul de pornire al bolii sunt rinichii. Când ei nu mai elimină complet reziduurile nocive din corp, acestea se depun pe vasele de sânge și în țesuturi. Totodată, Hildegard susține în studiile sale că la agravarea bolii contribuie și o rigiditate sufletească pe care o numește “inimă de piatră”. În această fază a aterosclerozei, își face apariția un cortegiu de boli și, ca tratament, ea recomandă un remediu renumit: o cură cu pelin.
Efecte cura cu pelin
Ținând seama de proprietățile pelinului, administrarea acestui leac sub formă de cură produce, în opinia lui Hildegard, următoarele efecte:
- Combate spasmele
- Accelerează circulația
- Calmează durerile abdominale
- Favorizează eliminarea gazelor
- Stimulează apetitul
- Stimulează sistemul imunitar
- Tratează și previne ateroscleroza – scleroza vaselor cerebrale, scleroza renală, cea a vaselor coronariene și ale organelor din cavitatea abdominală.
- Tratează diabetul senil (diabetul de tip II), dar și valorile anormal de mari ale grăsimilor din sânge (colesterolul și trigliceridele)